Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον χώρο του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ο Αν. Δημάρχου, Σπύρος Καρβέλης, παρουσία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Αγίου Θωμά, Ιωάννη Πασπαλιάρη.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών κατά παντός υπευθύνου, καθώς ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και σε στάδιο αποκατάστασης του 1ου και 2ου κυττάρου. Σε κοντινό χώρο , κατασκευάζονται τα νέα κύτταρα και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο χώρος καταλαμβάνει έκταση 35 στρεμμάτων και βρίσκεται στη θέση «Ακτημόνων» Αγίου Θωμά Μεσολογγίου, είναι περιφραγμένος ενώ βρίσκεται υπό επίβλεψη. Για τους παραπάνω λόγους, ζητήθηκε η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς όπως επισημαίνεται η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε περί την 5η πρωινή ώρα δεν δικαιολογείται από φυσικά ή μη ανθρωπογενή αίτια.
Είναι άλλωστε η 2η φορά που εκδηλώνεται φωτιά. Μετά την παρέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, έγινε η επιχωμάτωση και συνεχίζει να καίει κάτω από τα χώματα.

 

Νίκη Παπαδούλα

 

 

Μοιράσου το άρθρο: