Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος τις  αναφορές του Υφ. Κ.Ζουράρι για την πόλη του Μεσολογγίου, με  αφορμή τον σχολιασμό του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Ζουράρι για τις σχολικές εκδρομές και την αναφορά του για το “στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου”.

Στην ανακοίνωση του επισημαίνει :  «…Ο σεβασμός στη μνήμη των Ελεύθερων Πολιορκημένων είναι αξία αδιαπραγμάτευτη και ισχυρός συμβολισμός τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Ελεύθερους λαούς του κόσμου.  Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Υφυπουργό Παιδείας, πως οι 20.000 περίπου μαθητές που πέρασαν μόνο για φέτος την Πύλη της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, το πρώτο σημείο αυτού του τόπου που επισκέφθηκαν ήταν ο Κήπος των Ηρώων. Ένας χώρος, ο οποίος όχι μόνο προστατεύει τη μνήμη των αγωνιστών Ελλήνων και Φιλελλήνων που κατέθεσαν τη ζωή τους στην Έξοδο, αλλά βρίσκεται εκεί για να θυμίζει στις νεώτερες γενιές, πως εδώ οι ανθρώπινες αξίες και αρετές, έλαβαν τις απόλυτες διαστάσεις τους.

 Σαφώς κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διατηρεί τις προσωπικές του αντιλήψεις, προτιμήσεις ή επιλογές και να τις διαχειρίζεται  κατά τη συνείδησή του. Ωστόσο, για λόγους ελάχιστου σεβασμού, οι αναφορές  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου –όταν μάλιστα εκφέρονται από τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων- θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές…»

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: