Ενδείξεις  ομαδικής προμήθειας εργασίας από κοινό συντάκτη -με ενδεχόμενο οικονομικό αντάλλαγμα- φαίνεται πως είχε η αντιγραφή των 106 φοιτητών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που πιάστηκαν «στα πράσα». Η συγκεκριμένη εκδοχή διερευνάται από τη Σχολή και τα αποτελέσματα της έρευνας  θα δοθούν  στις Πρυτανικές Αρχές που είναι ενήμερες για το περιστατικό. Το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

450 δακτυλογραφημένες σελίδες είναι τα πρακτικά που αφορούν την υπόθεση. Με έγγραφες απολογίες φοιτητών που παραδέχονται  πως αντέγραψαν. Εάν – όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ ο Πρόεδρος του Τμήματος – αποδειχθεί πως στην ομάδα προμήθειας  της εργασίας εμπλέκεται εξεταζόμενος φοιτητής η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι ακόμα τρείς εξεταστικές έως  και οριστική διαγραφή του.

Ο Πρόεδρος της Σχολής, Καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης λέει πως η ποινή που επιβλήθηκε  δεν ήταν αυστηρή αν αναλογιστεί κανείς πως για ανάλογο παράπτωμα στο Εξωτερικό η ποινή είναι η οριστική διαγραφή των φοιτητών.

Όσον αφορά  στις φοιτητικές παρατάξεις που  αντιτείνουν το επιχείρημα της καθυστέρησης  των σπουδών για κάποιους φοιτητές εν μέσω οικονομικής κρίσης ο κος Ανδρουλάκης λέει πως «στους δεκαπέντε φοιτητές του  4ου έτους που θίγονται η όλη περιπέτεια θα στοιχίσει ένα επιπλέον εξάμηνο».

Οι 106 φοιτητές που πιάστηκαν να αντιγράφουν παρέδωσαν από το 1  έως το 4 το ίδιο σετ ασκήσεων στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου. Η Σχολή, μετά και το σάλο που έχει προκληθεί, θα συγκεντρώσει τα στοιχεία της υπόθεσης  θα διερευνήσει σε βάθος όλα τα δεδομένα  και θα αποδοθούν ευθύνες πέρα από το γεγονός πως όλοι οι φοιτητές που αντέγραψαν την εργασία μετά από ομόφωνη απόφαση οριστικά και αμετάκλητα χάνουν την Eξεταστική τους.

Στο θέμα τοποθετήθηκε δημόσια ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου: «Η απόφαση των ακαδημαϊκών οργάνων του Πανεπιστημίου Πατρών σηματοδοτεί ότι οι κανόνες υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να παραμένουν γράμμα κενό. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις συγκεκριμένες φοιτητικές παρατάξεις που έσπευσαν να προστατεύσουν τους «άριστους» αντιγραφείς.
Δεν πρέπει παθογενείς καταστάσεις να υπονομεύσουν την πρακτική των εργασιών
».

Παράλληλα όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν το γεγονός.

 

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: