Στον νέο τρόπο εκλογής  των δημοτικών  και περιφερειακών συμβουλίων  και στο παραγωγικό μοντέλο που σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Όπως είπε οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν το Φθινόπωρο του ‘ 19, όχι μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Δεν έλειψαν- οι εκτός κειμένου αναφορές- στα όσα είπε νωρίτερα ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σχολιάζοντας ότι από τις παρεμβάσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη φάνηκε ήδη η αξία του συνεδρίου «έστω και αν κάποια ζητήματα τίθενται με αφοριστικό τρόπο».

Αναφερόμενος απ’ ευθείας στον κ. Πελετίδη ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε: «παραθέσατε μια ατελείωτη λίστα προβλημάτων που παραμένουν άλυτα εδώ και 30-40 χρόνια. Τα θέσατε όμως σε μια κυβέρνηση που έχει τη διάθεση να ακούσει και να προσπαθήσει, αργά αλλά σταθερά, να δώσει απαντήσεις. Δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη. Ξεκινάμε από την ρεαλιστική αποτύπωση της πραγματικότητας, αλλά ο διάλογος είναι το βασικό βήμα προς την επίλυση των προβλημάτων», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Αθανασία Σταμοπούλου

 

 

Μοιράσου το άρθρο: