Ψηφίστηκε, χθες βράδυ στη Βουλή, η  τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών της οριστικής παραχώρησης  του  θαλάσσιου μετώπου  για τα επόμενα 99 χρόνια στο Δήμο της Πάτρας.

Έτσι η πόλη που μέχρι τώρα « είχε στρέψει την πλάτη της στην θάλασσα…» μετά από δεκαετίες  αποκτά πρόσβαση σε αυτήν. Πρόκειται  για μια περιοχή 270 περίπου στρεμμάτων με ιστορικά κτίρια μέσα σε αυτήν  που περνούν πλέον στα χέρια του Δήμου προκειμένου να τα αξιοποιήσει για κοινωνικούς, πολιτιστικούς αθλητικούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς. Στόχος της Δημοτικής Αρχής να γίνει η χερσαία ζώνη  του λιμανιού χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους.

Όπως αναφέρει σε δήλωση της η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου «ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα της Πατραϊκής κοινωνίας το οποίο και απετέλεσε δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού έγινε πράξη».

Ικανοποιημένη  δηλώνει σήμερα και στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ στην εκπομπή «Στον αέρα… μέρα παρά μέρα».

Τη θετική αυτή εξέλιξη χαιρέτησε ο πρώην Υπουργός   Ναυτιλίας, Θόδωρος Δρίτσας ο οποίος ξεκίνησε και την όλη διαδικασία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης και φυσικά ο Δήμαρχος ο οποίος τόνισε σε ανακοίνωσή του πως η παραχώρηση αυτή είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων του πατραϊκού λαού.

Τώρα δε μένει παρά  να δούμε ποιες θα είναι οι χρήσεις που θα αναπτυχθούν στο τμήμα που θα παραχωρηθεί.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: