Συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και μαθήτριες από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία φιλοξενούνται για μια εβδομάδα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το 45ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Η επίσκεψή της 28μελούς αποστολής  πραγματοποιείται  στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +KA229 με τίτλο «The spirit of responsibility for the environment» (Το πνεύμα της ευθύνης για το περιβάλλον).

Στη διάρκεια της παραμονής τους   μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στην πόλη της Πάτρας, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, το «Σπίτι του Νερού» και την ιστορική Αχαΐα Κλάους. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ημερήσιες εκδρομές στην Αρχαία Ολυμπία και στα Καλάβρυτα.

Την  Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, όσοι  συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα επισκεφθούν το Κέντρο Πληροφόρησης    Europe Direct Πάτρας – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και  θα ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Πολιτική για το Περιβάλλον και τις Κλιματικές Αλλαγές.

Στη συνέχεια, ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα αναλάβουν διαδραστικό ρόλο και θα συνεδριάσουν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί ως μελλοντικοί ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες θα ανταλλάξουν απόψεις, θα συζητήσουν, θα διατυπώσουν προτάσεις και θα αποφασίσουν με συλλογικές διαδικασίες για τις «πράσινες λύσεις» που θα πρέπει να υιοθετηθούν, με στόχο την προστασία του Περιβάλλοντος.

 

Αθανασία  Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: