Με τσουχτερό κρύο γιορτάστηκαν χθές στην Πάτρα τα φετινά Θεοφάνεια, ενώ οι πατροπαράδοτες ευχές των Φώτων ήταν γεμάτες με πολιτικά μηνύματα.

Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου ο οποίος έριξε όπως κάθε χρόνο το σταυρό στη θάλασσα, εκατοντάδες κόσμου, βουλευτών όλων των κομμάτων και επισήμων είχαν συγκεντρωθεί λίγο πριν τις 11:30 το πρωί στον προβλήτα, αλλά και τα κρηπιδώματα του Μώλου της Αγίου Νικολάου.

Λίγο πριν, το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Πατρών, έστειλε το δικό του μήνυμα για τα εθνικά θέματα – το Μακεδονικό και τη σχέση Κράτους Εκκλησίας- λέγοντας, ότι με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος και της Θείας Φώτισης πρέπει « να πούμε τη μεγάλη Αλήθεια, ότι η Ελλάδα είναι του Χριστού και των Αγίων».

Ευχές για υγεία και φώτιση, αλλά και συγχαρητήρια, έδωσαν όλοι, στους δεκάδες κολυμβητές, που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό.

Ιδιαίτερα στον 19χρονο Μάρκο Αναστασόπουλο, ο οποίος, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, βούτηξε τελικά φέτος στην θάλασσα και βγήκε μαζί με το Σταυρό.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν οι κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά έκαναν κύκλο γύρω από τον Σταυρό και άρχισαν να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο.

Νωρίτερα, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός. Πλήθος πιστών κατέκλυσε το ναό και στη συνέχεια,μαζί με τους επισήμους, και συνοδεία της μπάντας και στρατιωτικών αγημάτων, κατευθύνθηκαν προς το Μώλο. Στις 11:00 έγινε και ο Αγιασμός των υδάτων στην Δεξαμενή στην Άνω Πόλη των Πατρών και στις 12:00 στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ.

Ο δήμαρχος Πατρέων, ευχήθηκε με νόημα προς την πλευρά των αντιπάλων του στις προσεχείς εκλογές, «το φως των Θεοφανείων να φωτίσει όλους, ώστε να αναγνωρίσουν ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι αυτά του λαού».

Μοιράσου το άρθρο: