Βουνά έχουν σχηματίσει τα σκουπίδια στους δρόμους του Αιγίου και σε ακόμη πέντε δημοτικές ενότητες της Αιγιάλειας αυξάνοντας μέρα με τη μέρα τους κίνδυνους για τη δημόσια υγεία.
Το Αίγιο, η Συμπολιτεία , ο νέος Ερινεός, έχουν κηρυχθεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Περιφέρεια.
Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκεται η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων .

Οι κάτοικοι της περιοχής επί 25 μέρες κρατούν κλειστό το ΧΥΤΑ Αιγείρας υποστηρίζοντας πως έχει κορεστεί αφού ο χώρος αυτός κάλυπτε τις ανάγκες των τριών πρώην δήμων Αιγείρας ,Ακράτας, Διακοφτού. Με τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Αιγιάλειας «βομβαρδίστηκε» από σκουπίδια όλων των δημοτικών ενοτήτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί άλλες ποσότητες απορριμμάτων.
Ο δήμος έχει στραφεί σε συνεχείς παρατάσεις για τη λύση του προβλήματος όπως και αυτή που έλαβε τελευταία για τρείς μήνες(να λειτουργήσει ο χώρος μέχρις ότου βρεθεί λύση)
Την περασμένη Παρασκευή , το Σάββατο αλλά και σήμερα το πρωί απορριμματοφόρα του Δήμου, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, επεχείρησαν να προσεγγίσουν το ΧΥΤΑ χωρίς όμως αποτέλεσμα .

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συμπαράσταση.
Η οριστική συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει οριστεί για τις 24 Απριλίου.

Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: