Την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:00 το βράδυ το Δημοτικό Θέατρο « Απόλλων» θα φιλοξενήσει για δύο βραδιές τον Ερασιτεχνικό , Μουσικό Σύλλογο « Ορφεύς Πατρών».

Τίτλος των βραδιών, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 είναι «Ο Έρωτας Ποπολάρος» και θα παρουσιαστεί η ομώνυμη ζακυνθινή οπερέτα, που γράφτηκε από τον Ιωάννη Χριστόπουλο.

Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού  Φίλιππου Παπαδόπουλου θα αποδώσουν η 30μελή χορωδία και  οι σολίστ .

Σολίστ του Ορφέα θα είναι οι σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ζωή Καραγκούνη και Μαρία Κατριβέση, η Ρωσίδα σοπράνο Ξένια Βλαντίμιριτς, οι τενόροι Ιωάννης Χριστόπουλος και Αντώνης Χριστόπουλος και ο βαθύφωνος Παναγιώτης Παπαλεξάτος.

Συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με ενδυμασίες εποχής.

Στην παράσταση, που θα βασιστεί στο κωμειδύλλιο του Ιωάννη Χριστόπουλου, θα αποδοθούν αξέχαστα κομμάτια, που θα ξυπνήσουν νοσταλγικές αναμνήσεις και θα μας μεταφέρουν στο κλίμα της παραδοσιακής Αποκριάς και αλλοτινών εποχών με πρωταγωνιστές ποπολάρους, άρχοντες, μπράβους.

Θα ακουστούν τραγούδια των Νίκου Χατζηαποστόλου, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Αττίκ, Διονύσιου Λαυράγκα και Ηλία Παπαδόπουλου και άλλες ζακυνθινές καντάδες προσδίδοντας στο κλίμα μία ρομαντική πινελιά. Πολλές ανατροπές, έρωτες, απαγωγές και πολλά κωμικά στοιχεία χαρακτηρίζουν το έργο που θα συναρπάσουν τους φίλους της οπερέτας και του Ορφέα.

Προσκλήσεις διατίθενται από τα γραφεία του Ορφέα (Φιλοποίμενος 31).

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: