Ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου, στην Βουλή, η τροπολογία του Υπ. Οικονομικών, για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο.
Πλέον εκπληρώνεται ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης, καθώς για 99 χρόνια ο Δήμος θα είναι ο υπεύθυνος της παραλιακής ζώνης και οι πατρινοί θα μπορούν ελεύθερα να χαρούν τους χώρους.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Εκπληρώνεται ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας της Πάτρας», δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προσθέτοντας: «Εκπληρώνεται έτσι ένα διαχρονικό, δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο αποτέλεσε και δέσμευση του πρωθυπουργού».

Με την τροπολογία που εισηγήθηκε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ρυθμίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Θαλάσσιο μέτωπο: Παραχωρούνται δωρεάν στον Δήμο για99 χρόνια περίπου 270 στρέμματα, τα οποία με την βύθιση του τρένου και την αποδέσμευση των αντίστοιχων εκτάσεων υπολογίζεται να ανέλθουν στα 350 στρέμματα.

Καταστήματα Ηρώων Πολυτεχνείου: Αναστέλλονται με την τροπολογία για πέντε χρόνια τα πρόστιμα, οι ποινικές και διοικητικές πράξεις που είχαν επιβληθεί για τα καταστήματα. Εντός του ίδιου διαστήματος θα πρέπει να κινηθούν από τον Δήμο οι διαδικασίες νομιμοποίησής τους.

Κολυμβητήριο ΝΟΠ: Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εμβαδού 7.120,21 τ.μ., που θα παραχωρηθούν στον Δήμο, ισχύει η σημερινή σύμβαση του ομίλου με τον ΟΛΠΑ. Μετά την λήξη της θα μπορεί να συμφωνηθεί η επέκταση της σύμβασης του ΝΟΠ με τον Δήμο.

«Η θετική αυτή εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων του πατραϊκού λαού» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων.
«Είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης, στην οποία είχε σημαντική συμβολή η Δημοτική Αρχή, με αντίστοιχου περιεχομένου αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και οργάνωση κινητοποιήσεων.
Είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων, σε τμήματα του θαλάσσιου μετώπου που αποδόθηκαν στο λαό για χρήση, όπως είναι το Νότιο Πάρκο, κόντρα στα εμπόδια και στις διώξεις, όλο αυτό το διάστημα, εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών.
Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας… Θα διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας περιουσίας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, για την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών του λαού της πόλης μας.
Έτσι, θα γίνει ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο, χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους».

«Ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Πάτρας εκπληρώθηκε. Είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, που ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων κινήσεων καιενεργειών χρόνων»… «Η απόδοση στην τοπική κοινωνία της παραλιακής ζώνης είναι μια δικαίωση των αγώνων που προηγήθηκαν για χρόνια. Ήταν μια απαίτηση των πατρινών για ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα. Η συνεργασία, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές, μπορεί να γίνει καταλύτης εξελίξεων προς όφελος των πολιτών.Είμαστε εδώ, ως Περιφέρεια, για τις μελλοντικές προκλήσεις.».
Με τα λόγια αυτά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας χαιρέτισε την χθεσινή ψήφιση από την Βουλή της τροπολογί
ας για τα παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της αχαϊκής πρωτεύουσας, για τα επόμενα 99 χρόνια.

Σύνταξη: Δήμητρα Αναργύρου

Μοιράσου το άρθρο: