Απέδωσαν οι συντονισμένες προσπάθειες  με κάθε εναέριο μέσο drones και Super Puma για την αναζήτηση και τελικά τον εντοπισμό του   18χρονου Ολλανδού  του οποίου τα ίχνη χάθηκαν την Κυριακή το πρωί στο όρος Βαράσοβα της Ναυπακτίας.

Ο 18χρονος επισκεπτόταν την Ελλάδα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά του. Mε το τροχόσπιτο που είχαν στάθμευσαν στην παραλία Λιμνοπούλα, μεταξύ της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου και κάτω από το Όρος Βαράσοβα. Την Κυριακή το πρωί ο νεαρός ανέβηκε για πεζοπορία στο βουνό ,μετά τις 10 το πρωί ο παππούς του τον εντόπισε με τα κιάλια σε ένα αρκετά ψηλό σημείο από εκεί και μετά δεν είχε επικοινωνία μαζί του .

Γύρω στις 4:00 το απόγευμα και αφού ειδοποιήθηκαν οι αρχές ξεκίνησε η αναζήτηση του από την αστυνομία την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και την 6η ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο αλλά και ομάδα εθελοντών της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Μεσολογγίου. Μέχρι αργά το βράδυ και μέχρι να νυχτώσει οι δυνάμεις  αναζητούσαν και από την  θάλασσα, με ιδιωτικό καΐκι αλλά και γύρω από το βουνό τον 18χρονο  ορειβάτη χωρίς όμως να τον εντοπίσουν. Από το ξημέρωμα συνεχίστηκαν οι έρευνες σε όλη την ευρύτερη περιοχή  οι οποίες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τον εντοπισμό του.

Νίκη Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: