«Λαυράκι» έβγαλε η Ασφάλεια της Πάτρας  αφού ανακάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο σε σπίτια στην περιοχή της Αττικής.

Σπείρα που διακινούσε όπλα και πυρομαχικά σε μπράβους και κακοποιούς της νύχτας εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες. Πρόκειται για μία πολυμελή οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη εισαγωγή, πώληση, τροποποίηση και εμπορία οπλισμού. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Ταυτοποιήθηκαν άλλα έντεκα και αναζητούνται δέκα.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 πιστόλια  και περίστροφα, πέντε πολεμικά τυφέκια, πάνω από 7.000 σφαίρες, 3 χειροβομβίδες, πυροκροτητές, γεμιστήρες, μία αστυνομική μεταλλική  ράβδο που  είχαν μετατρέψει σε εύχρηστο πιστόλι και ναρκωτικά.

Οι δράστες στις αγοραπωλησίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικούς: « Κουτσομούρα» και «σαρδέλα Καλλονής»,  «Θέμα» έλεγαν τα όπλα, ΤΤ το πιστόλι Tokarev (Τοκάρεφ) «ηλιόσπορους» τα φυσίγγια, ιταλικό μηχανάκι τη Berreta (Μπερέτα), 99 το πιστόλι Ζastava (Ζάσταβα)…

Οι αστυνομικοί διερευνούν τις διασυνδέσεις των τεσσάρων συλληφθέντων  αφού υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έχουν πουλήσει σε άλλα 11 άτομα μέρος του οπλισμού.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Πειραιά . Ο οπλισμός βρίσκεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για περαιτέρω έλεγχο.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: