Είναι ο αθλητής που ξεκίνησε από τις Σέρρες για να φτάσει στην Αμερική και να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά.

Ο αθλητής που με τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών παίδων-κορασίδων έδειξε για ακόμη μια φορά γιατί το άθλημα αυτό είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Το άθλημα που έκανε τους Έλληνες περήφανους και πιο δυνατούς. Η άρση βαρών που είναι το…. Σερραϊκό άθλημα, που έφερε στο Νομό τεράστιες διακρίσεις και μετάλλια. Με τεράστιους αθλητές όπως ο Γιάννης Τσιντσάρης, ο Ιορδάνης Ηλιούδης, ο Κώστας Γκαρίπης, ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, ο Κώστας Παπαδόπουλος που από ότι φαίνεται έχουν διαδόχους και θα έχουν για πολλά χρόνια ακόμα. Ένας από αυτούς και ο Αμαγιάκ Μισακιάν που μόλις επέστρεψε από το υπερατλαντικό κουραστικό ταξίδι από την Αμερική πήγε στο… «σπίτι του», στο γυμναστήριο της Σερραϊκής άρσης βαρών κάτω από τις εξέδρες του βορείου πετάλου στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών από όπου βγαίνουν εδώ και δεκαετίες μεγάλοι πρωταθλητές.

Ο προπονητής Κώστας Γκαρίπης, ο τελευταίος Σερραίος αθλητής της άρσης βαρών που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες με τον αθλητή του, Αμαγιάκ Μισακιάν και τα δύο χάλκινα μετάλλια από το παγκόσμιο

Τη χαρά της λάμψης των μεταλλίων την χαρήκαμε κι εμείς που βρεθήκαμε σε αυτό το… «χρυσό» από μετάλλια γυμναστήριο.  Ο Αμαγιάκ Μισακιάν μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την μεγάλη επιτυχία του, για τα όσα του είπε ο Πύρρος Δήμας πριν την προσπάθεια των μεταλλίων του, για τους προπονητές του, τους στόχους τους αλλά και για τη… ζωή του που είναι η άρση βαρών.

Ο Αμαγιάκ Μισακιάν μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

Για την επιτυχία του στην Αμερική:

«Κατέκτησα δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 73 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών παίδων-κορασίδων που διεξάγεται στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α. Θα έλεγα ότι έκανα έναν μέτριο αγώνα. Μπορούσα να κάνω και κάτι παραπάνω, όμως έκανα εκείνο που μπορούσα εκείνη τη στιγμή να κάνω».

-Για τα συναισθήματά του:

«Νιώθω χαρούμενος που σήκωσα τη σημαία της Ελλάδας ψηλά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση κι έφτασα εκεί που πρέπει όμως, το ξανά λέω, θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Κάναμε πολύ μεγάλη δουλειά για να το πετύχουμε αυτό και πιστεύω ότι το αξίζαμε αυτό το πολύ μεγάλο αποτέλεσμα».

-Για το που αφιερώνει τα μετάλλια:

«Σε όλους τους Έλληνες, σε όλη την Ελλάδα»

-Για το πώς ένιωσε που είχε δίπλα του στον αγώνα και τον Πύρρο Δήμα:
«Αυτό για μένα ήταν καταπληκτικό, πολύ μεγάλο, που είχα δίπλα μου τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, έναν αθλητή που δεύτερος σαν κι αυτόν δεν υπάρχει.  Ήμουν πολύ χαρούμενος που ήταν δίπλα μου. Μικρός τον έβλεπα στην τηλεόραση κι έλεγα μέσα μου αν θα καταφέρω κάποτε να τον γνωρίσω. Και τώρα τον είχα δίπλα μου. Όταν στο αρασέ δεν πήγα τόσο καλά, βγήκα τέταρτος, ο Πύρρος Δήμας ήρθε μέσα και μου λέει: «ή θα κάνεις καλό αγώνα στο ζετέ, θα κάνεις τρία έγκυρα, θα πάρεις τα μετάλλια και θα φύγεις, ή θα μείνεις χωρίς μετάλλιο. Ξύπνα, τώρα ξεκινάει ο αγώνας». Αυτά τα λόγια πραγματικά με… ξύπνησαν και μπήκα να πάρω μετάλλια».

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης με τους αθλητές της Εθνικής στο Παγκόσμιο της Αμερικής

-Για τους συντελεστές της επιτυχίας του:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές που ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν, τον Κώστα Γκαρίπη, τον Βασίλη Κωνσταντινίδη που ήταν μαζί μου στην Αμερική και φυσικά τον Εθνικό προπονητή Οδυσσέα Δήμα. Όλοι μαζί κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουμε κάτι και πιστεύω το καταφέραμε».

-Για το ότι όλοι στις Σέρρες πανηγύρισαν τα μετάλλια του:

«Νιώθω πολύ ωραία που έφερα τα μετάλλια στις Σέρρες. Τους ευχαριστώ όλους και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω το επόμενο να είναι χρυσό».

Ο Κώστας Γκαρίπης (ο Βασίλης Κωνσταντινίδης είναι ακόμα στην Αμερική) με τον Αμαγιάκ Μισακιάν και τους συναθλητές του στο… σπίτι τους, στο γυμναστήριο της Σερραϊκής άρσης βαρών.

-Για τη δουλειά που γίνεται στις Σέρρες, στο γυμναστήριο κάτω από το βόρειο πέταλο του Δημοτικού γηπέδου Σερρών από όπου βγαίνουν πρωταθλητές:

«Βέβαια από αυτό το γυμναστήριο βγαίνουν πρωταθλητές κι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που αξίζουν για πολύ μεγάλα πράγματα. Το επόμενα χρόνια τα παιδιά αυτά θα φέρουν μεγάλες επιτυχίες από το εξωτερικό».

-Για τους προπονητές του:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί μαθαίνω πολλά πράγματα από τον Κώστα Γκαρίπη και τον Βασίλη Κωνσταντινίδη. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τέτοιους προπονητές με τόσο μεγάλη εμπειρία και γνώσεις για το άθλημα μας».

-Για τους επόμενους του στόχους κι αν έχει στην άκρη του μυαλού του τους Ολυμπιακούς αγώνες:

«Βέβαια, έχω στο μυαλό μου τους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν υπάρχει αθλητής που δεν έχει στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτή τη στιγμή ο επόμενος στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό παίδων, το Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό εφήβων κι από εκεί και πέρα ονειρευόμαστε τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Είναι ένα μεγάλο όνειρο που θα κάνω την προσπάθεια για να φτάσω κι εκεί».

-Για το αν πρέπει τα παιδιά να πάνε στην άρση βαρών:

«Βέβαια, πρέπει να ασχοληθούν και να έρθουν τα παιδιά στην άρση βαρών. Για μένα η άρση βαρών είναι όλη μου η ζωή. Έρχομαι σε αυτό το γυμναστήριο στις 5 το απόγευμα και φεύγω 11 με 12 το βράδυ. Όλη τη ζωή μου την αφιερώνω στην άρση βαρών και είναι κάτι που πραγματικά αξίζει».

 

Μοιράσου το άρθρο: