Το λιμάνι Αμφίπολης, αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της επίσκεψης της προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά χθες Τετάρτη στην Π.Ε Σερρών.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες αξιοποίησης του αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τη μη λειτουργία του επειδή δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι σκάφη, λόγω μικρού βάθους, εξαιτίας φερτών υλών από τον ποταμό Στρυμόνα. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εργασιών για τη διευθέτηση της κοίτης και την απομάκρυνση φερτών υλών από την είσοδο του λιμανιού. Η κ. Γεννηματά συνοδευόταν από τον βουλευτή Σερρών Μιχάλη Τζελέπη, βουλευτές άλλων Νομών και στελέχη του Κινήματος.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δήμητρα Μαλαμίδου ξενάγησε την κ. Γεννηματά παρουσία και της πρώην Γ.Γραμματέως του Υπ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στο Μουσείο της Αμφίπολης με τα εξαιρετικά αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής από τους προϊστορικούς χρόνους έως και την Βυζαντινή περίοδο.
Η κ. Γεννηματά εντυπωσιάσθηκε από τον πλούτο και την σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ευρημάτων, συνομίλησε κατά την έξοδό της από το Μουσείο με κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν να τη συναντήσουν. Μάλιστα δεν αρνήθηκε σε ένα μικρό παιδί να βγει μια «σέλφι» μαζί του.

Μοιράσου το άρθρο: