Με μια γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο Σερρών ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος εκμάθησης κολύμβησης στα Δημοτικά σχολεία.

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας που υλοποιείται σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Σερρών και τον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών. Στο πρόγραμμα φέτος πήραν μέρος 800 παιδιά από 48 σχολεία του Νομού Σερρών.

«Είναι ένας πετυχημένος θεσμός που πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά στο Νομό Σερρών. Ένας θεσμός που βοήθησε πάρα πολλά παιδιά να μάθουν κολύμβηση και ευελπιστούμε να συνεχιστεί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο συντονιστής του προγράμματος στο Νομό Σερρών και από τους έμπειρους προπονητές κολύμβησης στις Σέρρες, Σπύρος Καλαμπαλίκας ο οποίος υπογράμμισε ότι από πέρυσι το μάθημα κολύμβησης είναι υποχρεωτικό στα Δημοτικά σχολεία και σε αυτό συμμετέχουν όλα τα σχολεία που βρίσκονται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το κολυμβητήριο.

Είναι σημαντικό ότι φέτος η περιφέρεια είχε αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών των σχολείων.

Στη σημερινή γιορτή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε παιχνίδια στην πισίνα, να διασκεδάσουν μαζί με τους γονείς τους σε ένα πάρτι που διοργάνωσαν με επιτυχία οι συντελεστές του προγράμματος δίνοντας ραντεβού για τη νέα χρονιά.

Μοιράσου το άρθρο: