Τα σοβαρά διαδικαστικά ζητήματα υποβολής Αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών, έφερε στην Βουλή με Ερώτηση του, για τους  υπουργούς Περιβάλλοντος και  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής στο Νομό Σερρών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία περισσότερα από 53.000 στρέμματα έχουν χαρακτηριστεί ΔΑ. Με ορατή πλέον την πιθανότητα, πολλοί αγρότες να υποβάλλουν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, χωρίς να γνωρίζουν εάν έχουν ζητήματα επιλεξιμότητας των αγροτεμαχίων τους, λόγω δασικών χαρτών και υπό τον φόβο απώλειας δικαιωμάτων, η ανησυχία όλων των εμπλεκομένων για το τι μέλλει γενέσθαι, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Επιπροσθέτως, το υψηλό κόστος της υποβολής αντιρρήσεων (χρηματικό τέλος, τοπογράφοι-μηχανικοί, δικηγόροι) και η αυξημένη, όπως διαπιστώνεται, γραφειοκρατία δρουν εξίσου επιβαρυντικά ως προς την έγκαιρη και ομαλή εξέλιξη της απαραίτητης διαδικασίας τακτοποίησης».

Ο κ. Τζελέπης  ζητάει από τους Υπουργούς να τον ενημερώσουν τι θα συμβεί με τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης όσων αγροτών δεν θα προλάβουν ή δεν θα μπορέσουν για τους προαναφερθέντες λόγους, να τακτοποιήσουν τα αγροτεμάχια τους που εμπλέκονται σε περιπτώσεις των δασικών χαρτών, μέχρι την λήξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ

 

 

Μοιράσου το άρθρο: