Να διαψεύσει κατηγορηματικά ή να επιβεβαιώσει τυχόν Κυβερνητικούς σχεδιασμούς για επιβολή «πλαφόν» 20.000 ευρώ στις άμεσες ενισχύσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους Αγρότες, ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου η αρμόδια Τομεάρχης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Αφορμή, δημοσίευμα της αγροτικής εφημερίδας «Agrenda», που αναφέρεται στους εν λόγω σχεδιασμούς επιβολής «πλαφόν» και μάλιστα από το 2018.

Η Σερραία βουλευτής καλεί τον Υπουργό να διαψεύσει επίσημα τις διαρροές, αφού καμία τέτοια Αναθεώρηση δεν είναι δυνατόν να εισαχθεί σε αυτή την Προγραμματική Περίοδο, καθώς αντίκειται σαφώς στο άρθρο 11 του Βασικού Κανονισμού της ΕΕ 1307/2013, ο οποίος ΔΕΝ δύναται να τροποποιηθεί διαρκούσης της παρούσας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014 – 2020.

Επισημαίνει δε ότι αν και εφόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα, πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα της Κυβέρνησης να εξαπατήσει τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, με αίολες υποσχέσεις, αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση, θυμίζοντας τις λαϊκίστικες και ανεδαφικές δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, περί ριζικής αναθεώρησης μέσα στο 2018 του συστήματος κατανομής των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών.

Σε κάθε περίπτωση, η Τομεάρχης της ΝΔ ζητά από τον κ. Αποστόλου ν’ απαντήσει για ποιόν λόγο – αν η Κυβέρνηση όντως επιθυμεί μία τέτοια Αναθεώρηση για την ΚΑΠ, πάντα βέβαια μετά το 2020 – δεν έχει θέσει επισήμως το ζήτημα σε κανένα από τα προηγούμενα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας, παρά μόνο επιδίδεται σε άλλη ατζέντα στο εξωτερικό και άλλη στο εσωτερικό.

Τέλος, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό ν’ απαντήσει αν άραγε θα θέσει το ζήτημα της επιβολής «πλαφόν» μετά το 2020 στο προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της 19ης Μαρτίου και αν ναι, σε ποιο «πλαφόν» ενίσχυσης και με ποια επιχειρηματολογία.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: