Την άμεση πληρωμή των τευτλοπαραγωγών για την παραγωγή του 2017, που ακόμη και σήμερα παραμένει «στον αέρα», παρά τις Κυβερνητικές δεσμεύσεις για καταβολή των οφειλομένων μέχρι το τέλος του 2017, ζητά εκ νέου η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης

Σε συνέχεια της σχετικής Ερώτησης, που είχε καταθέσει στις 29 Δεκεμβρίου 2017, η κυρία  Αραμπατζή επανέρχεται με νέα Ερώτησή της, την οποία συνυπέγραψαν 6 συνάδελφοί της από τη ΝΔ.

Όπως τονίζουν, οι παραγωγοί εμπαίζονται για την πληρωμή τους από μέρα σε μέρα, γεγονός που τους οδήγησε στην παράσταση κ διαμαρτυρία τους ενώπιον του Εισαγγελέα και στην κατάληψη των γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν τις διαρκώς διογκούμενες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις ενώ σε λίγες ημέρες θα υποχρεούνται να πληρώσουν και ΦΠΑ για τα οφειλόμενα, που ακόμη δεν έχουν εισπράξει.

Το σημαντικότερο όλων σύμφωνα με την κ. Αραμπατζή και τους 6 συνυπογράφοντες συναδέλφους της είναι ότι οι Κυβερνητικές παλινωδίες αποθαρρύνουν συνολικά τους παραγωγούς μιας δυνητικής δυναμικής καλλιέργειας στη χώρα, ακυρώνοντας την αναπτυξιακή της προοπτική.

Τορπιλίζουν έτσι την αναπτυξιακή στόχευση της προηγούμενης διακυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής της επιλογής, να εντάξει και την τευτλοκαλλιέργεια στις συνδεδεμένες ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ. Και αυτό γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες, οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας δεν προτίθενται να καλλιεργήσουν ούτε ένα στρέμμα τη νέα καλλιεργητική περίοδο, που ξεκινά.

Μοιράσου το άρθρο: