Η καρδιά του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ θα χτυπήσει για τρεις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού Σερρών.

Ο Ορφέας Νέου Σκοπού και ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο τουρνουά καλαθοσφαίρισης Κορασίδων. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τουρνουά παμπαίδων που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 στο Νέο Σκοπό ο Ορφέας φιλοξενεί ακόμα μια σπουδαία διοργάνωση και μάλιστα μετά από μια χρονιά που το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ διακρίθηκε με την Εθνική ομάδα να κατακτά την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Πράγας, την υψηλότερη στην ιστορία της. Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος τα τμήματα κορασίδων μεγάλων συλλόγων της χώρας, του Ολυμπιακού (η γυναικεία του ομάδα είναι πρώτη και αήττητη στην Α εθνική), ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός (με ομάδες στην Α εθνική), η Ασπίδα Ξάνθης, ο Πιερικός, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου (με δύο ομάδες), ο Μαντουλίδης, ο Κρόνος Γέρακα και φυσικά ο Ορφέας Νέου Σκοπού.

Γιώργος Καράγκουτης, Δημήτρης Νότας και Χρήστος Γκαβανόζης στη βράβευση του Νίκου Χατζηβρέττα στο τουρνουά των παίδων του Απριλίου του 2017

Ο άνθρωπος που αποτελεί «ψυχή» και αυτού του τουρνουά είναι ο Γιώργος Καράγκουτης (μαζί πάντα με τον πρόεδρο του Ορφέα Χρήστο Γκαβανόζη) που μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών είπε:   «Αυτό το οποίο μας «γεμίζει» όλους εμάς τους ανθρώπους του Ορφέα είναι το ότι βλέπουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών και της ακαδημίας μας αλλά και των παιδιών που ήρθαν και πήραν μέρος πέρυσι το Πάσχα. Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ ευτυχισμένα και τα μηνύματα τα οποία λάβαμε και από τις ευχαριστήριες επιστολές των συλλόγων αλλά και ατομικά από τα παιδιά και τους γονείς ήταν αυτό που μας έκανε να ξεχάσουμε όση κούραση και όσο βάσανο είχαμε τραβήξει γιατί ομολογώ ότι το εγχείρημα ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Μεγάλες ομάδες δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, φανταστείτε ο Ορφέας που είναι ένας μικρός σύλλογος. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα και στα κορίτσια που είναι επίσης πολύ δυνατά. Στον Ορφέα ξεκινήσαμε φέτος την προσπάθεια και δημιουργήσαμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο. Από το καλοκαίρι και μετά γεννήθηκε η ιδέα ότι θα πρέπει να κάνουμε κάτι και για τα κορίτσια. Θεωρώ ότι οι ομάδες οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του μπάσκετ, με παρουσία εδώ και χρόνια στο γυναικείο χώρο και νομίζω ότι θα είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό τριήμερο γεμάτο δράση και χαμόγελα από τα κορίτσια. Είναι σημαντικό ότι σε μια εορταστική περίοδο θα έρθουν τόσα παιδιά στο Νομό Σερρών κι έρχονται μαζί με τους γονείς τους που στο προηγούμενο τουρνουά έμειναν κατενθουσιασμένοι και από την πόλη και από τη φιλοξενία. Το καταλάβαμε αυτό και από τις ευχαριστήριες επιστολές που μας έστειλαν και γενικότερα είναι μεγάλη προβολή για τις Σέρρες και για ολόκληρο το Νομό Σερρών. Τέτοια αθλητικά γεγονότα πρέπει να γίνονται πιο συχνά. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη ο Νομός». Μάλιστα ο Γιώργος Καράγκουτης τόνισε ότι το τουρνουά παίδων θα ξαναγίνει το επόμενο Πάσχα και με ακόμα πιο ηχηρά ονόματα συλλόγων(ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή ο Ολυμπιακός ) ενώ υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η συμβολή του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στην πραγματοποίηση του τουρνουά. Ο πρόεδρος του Ορφέα Νέου Σκοπού Χρήστος Γκαβανόζης τόνισε :«θέλουμε να κάνουμε θεσμό και το νέο τουρνουά»

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας στην τελετή λήξης του τουρνουά παίδων τον Απρίλιο του 2017

Δημήτρης Νότας: «πυρήνας οικονομικής ανάπτυξης»

Για τη συνεργασία του Δήμου με τον Ορφέα όσον αφορά την πραγματοποίηση και αυτού του τουρνουά αλλά και την πολύ σημαντική σε αξία για την περιοχή, παρουσία του Γιώργου Καράγκουτη μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος  Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας: «με τις προτάσεις που έρχονται στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, από τον Γιώργο Καράγκουτη και τον πρόεδρο του Ορφέα Χρήστο Γκαβανόζη, προτάσεις που είναι τόσο σοβαρές, τόσο ολοκληρωμένες, τόσο καλά τεκμηριωμένες και τόσο δουλεμένες θα ήταν άδικο ο Δήμος να μην υποστηρίξει τη δράση αυτών των ανθρώπων. Σας είχα ξαναπεί, με αφορμή το περσινό τουρνουά που αφορούσε αγόρια κι έγινε τον Απρίλιο στο κλειστό του Νέου Σκοπού,  ότι αν ο Δήμος έχει συγκεκριμένες προτάσεις που συμπορεύονται με το όραμα που έχουμε εμείς για τον αθλητισμό της νεολαίας μας, τότε το οικονομικό είναι δευτερεύον πρόβλημα ακόμα και στα δύσκολα αυτά χρόνια που ζούμε. Οι προτάσεις που έρχονται από τους ανθρώπους του Ορφέα για την ανάπτυξη του αθλήματος του μπάσκετ στις νεαρές ηλικίες είναι τόσο σοβαρές που δεν μας επιτρέπεται να γυρίσουμε την πλάτη μας». Για τα οφέλη που θα έχει για το Δήμο και γενικότερα για το Νομό Σερρών η πραγματοποίηση και αυτού του τουρνουά ο Δημήτρης Νότας είπε:  «Εμείς ξεκινάμε από το αθλητικό γεγονός, για τα παιδιά που θα στελεχώσουν αύριο τις Εθνικές ομάδες. Βλέπουμε όμως στην εξέλιξη του τουρνουά ότι αυτό εξελίσσεται σε πυρήνα οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας. Και όταν λέω τοπικής δεν εννοώ μόνο στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά αλλά ευρύτερα όλης την περιφερειακής ενότητας Σερρών γιατί όταν θα έρθουν στην περιοχή μας 500 άνθρωποι, τα χρήματα που αφήνουν μένουν στον τόπο μας. Άρα περνάμε σε μια άλλη διάσταση πέρα της διάστασης του αθλητισμού με τεράστια οφέλη στην τοπική μας οικονομία. Στα τουρνουά αυτά τα κέρδη είναι πολλαπλάσια από αυτά που δίνουμε εμείς σε πολλά επίπεδα».

Πολλά χαμόγελα από τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά παίδων τον Απρίλιο του 2017

Για την παρουσία του Γιώργου Καράγκουτη στον Ορφέα Νέου Σκοπού ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά τόνισε: «είμαι μεγάλη τύχη για τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά να έχουμε στην ομάδα μπάσκετ του Ορφέα τον Γιώργο Καράγκουτη, αυτήν την μεγάλη προσωπικότητα που υπήρξε παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης και που έχει συνεργαστεί με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ. Θα ήταν αμαρτία να μην αξιοποιήσουμε την παρουσία του Γιώργου στο Δήμο μας. Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο μας ο Γιώργος Καράγκουτης να ζει στον τόπο μας και να θέλει να προσφέρει κι εμείς θέλουμε να γίνουμε εφαλτήριο για να πετύχει μεγαλύτερα πράγματα».

Η αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ3 ο «Κόσμος των Σπορ» θα έχει ζωντανή σύνδεση το απόγευμα της Τετάρτης με το κλειστό γυμναστήριο Νέου Σκοπού στην πρώτη μέρα του τουρνουά.

Το πρόγραμμα του τουρνουά που η αυλαία του ανοίγει αύριο είναι:

Μοιράσου το άρθρο: