Μνήμες από το μακρινό παρελθόν θα «ξυπνήσουν» για το Σερραϊκό αθλητισμό με αφορμή τη διοργάνωση στις 6 και 7 Απριλίου 2019 του φάιναλ φορ του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών στην πόλη των Σερρών.

Το Κλειστό γυμναστήριο Σερρών θα «ζήσει» μοναδικές στιγμές, είκοσι επτά χρόνια μετά από την τελευταία μεγάλη διοργάνωση που είχε φιλοξενήσει και που ήταν το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ Νεανίδων του 1992.

Συνδετικό πρόσωπο τότε και τώρα, ο Κώστας Ριζόπουλος. Ο άνθρωπος που το όνομα είναι συνυφασμένο με το βόλεϊ στο Νομό Σερρών, ο κορυφαίος Σερραίος προπονητής του βόλεϊ στην ιστορία του Σερραϊκού αθλητισμού και από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, βρισκόταν το 1992 στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Νεανίδων με τους Τάκη Φλώρο και Χρήστο Ντόζη και σίγουρα η παρουσία του φέτος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να έρθει αυτή η σπουδαία διοργάνωση στις Σέρρες.

Η Εθνική Νεανίδων το 1992 στους αγώνες που είχαν γίνει στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών (ένας όμιλος είχε γίνει στο Σιδηρόκαστρο) είχε κατακτήσει την 8η θέση ενώ η καλύτερη που είχε μέχρι τότε ήταν η 13η.

Μάλιστα εκείνη η ομάδα είχε κάνει και μια από τις πιο σημαντικές νίκες στην ιστορία της κερδίζοντας στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο Σερρών με 3-0 την Ιταλία. Στη σύνθεση της Εθνικής ομάδας Νεανίδων ήταν οι Σερραίες Χριστίνα Γαβριηλίδου και Ισιδώρα Μάλαμα.

Βέβαια, όπως μπορεί εύκολα να διακρίνει κάποιος (και να μελαγχολήσει) από τις φωτογραφίες το Κλειστό γυμναστήριο Σερρών αν και πέρασαν είκοσι επτά ολόκληρα χρόνια παραμένει στην ίδια κατάσταση (μάλλον τότε ήταν σε καλύτερη) γεγονός που αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και οι παράγοντες τους Σερραϊκού αθλητισμού δεν κατάφεραν και δεν έκαναν αυτά που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια σε άλλους Νομούς της χώρας.

Η αίθουσα τύπου των Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ νεανίδων το 1992.
Καίτη Εμμανουηλίδου, Κώστας Ριζόπουλος από τα πρόσωπα του Πανευρωπαϊκού του 1992

(Φώτο αρχείο ΕΡΤ Σερρών και Κώστα Ριζόπουλου)

Μοιράσου το άρθρο: