• Με ολοκαίνουργιες ραδιοφωνικές παραγωγές, καλεσμένους, συνεντεύξεις και  πολλές  αναφορές η ΕΡΤ Σερρών τιμά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.Στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» καλεσμένος ήταν ο Σερραίος στην καταγωγή και βραβευμένος συγγραφέας Πασχάλης Λαμπαρδής. Μιλώντας με τη δημοσιογράφο Θάλεια Καμπουρίδου έδωσε το στίγμα της ημέρας, υπογραμμίζοντας και την αναγκαιότητα της τέχνης της ποίησης.
  • Στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης «Κάνε την εκπομπή σου!» η φιλόλογος Μαρία Παλάζη επιμελήθηκε και παρουσίασε για τους ακροατές της ΕΡΤ Σερρών ένα αφιέρωμα για τον ρόλο και την αξία της ποίησης, με ταυτόχρονη απαγγελία ποιημάτων. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσεγμένη εκπομπή, που περιλαμβάνει και επιλεγμένα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.
  • Εκπομπή  αφιερωμένη στην Ημέρα της Ποίησης παρουσίασαν μέλη της μαθητικής ομάδας του 5ου Γυμνασίου Σερρών , που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε με τους Beatles». Οι μαθητές παρουσίασαν κείμενα  σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, που μιλούν για την ποίηση, απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν αποσπάσματα που συνοδεύονταν από την μουσική των Beatles. Τη δράση συντόνισαν οι καθηγήτριες Δήμητρα Λαϊνά  και Κατερίνα Κλούρα.

 

Μοιράσου το άρθρο: