Φιέστα… ανόδου είναι πολύ πιθανό να κάνουν οι Ίκαροι στο τέλος αυτού του καλοκαιριού αφού οι αποχωρήσεις ομάδων με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάνει ορατό το ενδεχόμενο να εξασφαλίσουν οι «κίτρινοι» εισιτήριο για την Α2 εθνική κατηγορία.

Αυτό βέβαια θα είναι μια τεράστια επιτυχία για το σύλλογο που θα καταφέρει να πετύχει δύο συνεχόμενες ανόδους, από τη Γ στην Α2 εθνική κατηγορία στηριζόμενος κυρίως σε Σερραίους παίκτες και Σερραίο προπονητή. Βέβαια, μια άνοδος θα δικαιώσει και τον πρόεδρο Άρη Αθανασιάδη που με τους συνεργάτες του πήρε την απόφαση για επανεκκίνηση του συλλόγου ο οποίος σε μικρό χρονικό διάστημα θα επανέλθει εκεί που ανήκει, στην Α2 εθνική κατηγορία. Αν και όπως αναφέρει το σάιτ που έβγαλε το θέμα (basketa.gr)  οι Ίκαροι δεν… τρελαίνονται αυτήν την εποχή για τη συγκεκριμένη ιδέα αφού τα έξοδα στην Α2 είναι πολλά, τα έσοδα σχεδόν μηδαμινά ενώ η διοίκηση έχει την εμπειρία και γνωρίζει καλά ότι με την πολιτική που εφαρμόζει «χτίζει» μια ομάδα που θα έχει βάσεις και την περίοδο που πολλές ομάδες καταρρέουν, αυτή έχει το μέλλον μπροστά της. Αρκεί βέβαια να έχει αντοχές η διοίκηση.

Η προοπτική της ανόδου

Το άρθρο του σάιτ «basketa.gr» αναφέρει:

«Η πλειοψηφία των ομάδων μετράει αντίστροφα για την έναρξη των προπονήσεων, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά, η… σκοτεινή. Αυτή των ομάδων που μετράνε αντίστροφα από το να τα μαζέψουν και να φύγουν, πετώντας το μπαλάκι στην ΕΟΚ για να βγάλει άκρη τέλη Αυγούστου με την διάρθρωση των κατηγοριών. Το… λαδάκι στο καντήλι του Εθνικού τελειώνει, οι προσπάθειες εύρεσης βιώσιμης λύσης δεν απέφεραν αποτέλεσμα και αν δεν υπάρξει κάποιο θαύμα, αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αναοινωθεί η απόσυρση από την Α2 και η συμμετοχή στην ΕΣΚΑΝΑ. Ιδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και τα Τρίκαλα, αφού κι εκεί ένας παραδοσιακός παράγοντας της πόλης ψάχτηκε, αλλά δεν βρήκε συμπαίκτες. Ετσι, η Α2 θα μετρήσει δύο απώλειες και το ενδιαφέρον θα είναι αμείωτο για την συνέχεια. Ο Τρίτωνας που είναι επιλαχών δεν θέλει να ανέβει και ήδη έχει κάνει άτυπη πάσα στους Ικαρους Σερρών που έπονται. Μόνο που κι αυτοί δεν… τρελαίνονται στην ιδέα και τα έξοδα. Αλλά πρώτα απ’ όλα, η ΕΟΚ θα πάρει τις αποφάσεις της και δεν αποκλείεται να μην χρειαστεί καμία ομάδα να απαντήσει σε διλήμματα…»

 

Μοιράσου το άρθρο: