Πυρ και μανία με τη διαιτησία του αγώνα της ομάδας τους με τους Μαχητές-Πειραματικού είναι οι άνθρωποι των Ικάρων.

Οι «κίτρινοι» γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα (με σκορ 57-54) αλλά αυτή τη φορά ξέσπασαν «φωνάζοντας» για τη διαιτησία του Παπαγεωργίου. Μάλιστα ο πάντα ήρεμος και χαμηλών τόνων πρόεδρος του Σερραϊκού συλλόγου Άρης Αθανασιάδης προέβει σε «σκληρές» δηλώσεις που φανερώνουν την αγανάκτηση και την οργή των ανθρώπων των Ικάρων. Σε ανάλογο τόνο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προπονητή Κώστα Σίσκου και του αρχηγού της ομάδας Γιάννη Κακιούζη.

Άρης Αθανασιάδης: «Βιασμός από τη διαιτησία»

Ένας από τους παράγοντες που υπηρετεί εδώ και δεκαετίες το άθλημα έχοντας συνδέσει το όνομα του με την ομάδα των Ικάρων ο Άρης Αθανασιάδης μίλησε με «σκληρά» λόγια για τη διαιτησία του αγώνα της ομάδας του με τους Μαχητές-Πειραματικού. Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε στο basketblog.gr κι έκανε λόγο για «βιασμό» από τη διαιτησία. Ο Άρης Αθανασιάδης είπε:

«Σήμερα αυτό που ζήσαμε ήταν ένας βιασμός από τον κ. Παπαγεωργίου. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Μαχητές-Πειραματικού και τη φιλοξενία τους, αλλά μόνο με τη διαιτησία του κ. Παπαγεωργίου. Κάποιοι διαιτητές παίζοντας καλά τα Πεύκα νομίζουν ότι θα έχουν εξέλιξη στο χώρο, Ο κ. Παπαγεωργίου όμως απέδειξε ότι δυστυχώς για αυτόν δεν έχει ούτε την ικανότητα, ούτε το ανάστημα για κάτι τέτοιο. Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία αναπαραγωγή βίντεο με φάσεις, όμως θα ήθελα να πω ότι αυτό που ζήσαμε το απόγευμα της Κυριακής δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι 17 χρόνια στο χώρο, έχω βρεθεί με τους Ικάρους Σερρών στην Α2, έχουμε ζήσει ιστορικές στιγμές, αλλά σε όποια κατηγορία κι αν βρεθήκαμε, δεν έχω ξαναζήσει όσα συνέβησαν στο παιχνίδι αυτό και ειδικά στο τελευταίο 5λεπτο. Ως σωματείο δεν ζητήσαμε ποτέ την εύνοια της διαιτησίας απαιτούμε όμως ίση μεταχείριση. Τέλος ευχόμαστε στην ομάδα των Μαχητών – Πειραματικού πολλές επιτυχίες στο πρωτάθλημα γιατί το αξίζουν και δεν έχουν ανάγκη κανέναν κ. Παπαγεωργίου για να πετύχουν τους στόχους τους».

Κώστας Σίσκος: «Δεν σεβάστηκαν τον ιδρώτα των αθλητών μου»

Ο προπονητής Κώστας Σίσκος μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο serresbasket.gr και αναρωτήθηκε αν έχουν κάποιοι πρόβλημα με τους Ικάρους ενώ τόνισε ότι οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν τον ιδρώτα των παικτών του. Ο Κώστας Σίσκος είπε:

«Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό. Ξεκινήσαμε καλά, ελέγχαμε το ρυθμό του αγώνα και προηγηθήκαμε με 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Δυστυχώς όμως από τη δεύτερη περίοδο άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα από τους διαιτητές. Τα ομαδικά φάουλ ήταν συνεχώς εις βάρος μας, με τον Κακιούζη να «τρώει» το «ξύλο της αρκούδας». Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στο τρίτο δεκάλεπτο, γυρίσαμε το παιχνίδι, παλέψαμε μέχρι τέλους, αλλά οι διαιτητές δεν μας άφησαν να κερδίσουμε. Πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κάναμε τρεις φορές φάουλ για να σταματήσουμε την επίθεση των Πεύκων, αλλά οι διαιτητές άφησαν να κυλήσει ο χρόνος και να τελειώσει ο αγώνας. Μέχρι και οι αντίπαλοι γελάγανε με τις αποφάσεις των διαιτητών. Έχουνε κάτι με τους Ικάρους; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν σεβάστηκαν τον ιδρώτα των αθλητών μου».

Γιάννης Κακιούζης: «Πραγματικά αγανακτήσαμε»

Έξαλλος με τους διαιτητές ήταν και ο πιο έμπειρος παίκτης των Ικάρων Γιάννης Κακιούζης που μέσα από τη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τον προβληματισμό του και την αγανάκτηση του για τη διαιτησία. Ο Γιάννης Κακιούζης  σήμερα ανακάλεσε την γραπτή αγανάκτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB : « Θα θελα να πω συγγνώμη για τη χθεσινή δημοσίευση που έκανα μετά το ματς. Ήμουν απίστευτα εκνευρισμένος. Ζητάω συγγνώμη για τις άσχημες λέξεις που χρησιμοποίησα, δεν είναι άνθρωπος που βρίζει στα φεισμπουκ όσοι με γνωρίζετε. Εξάλλου όλοι όσοι παίζουν μπάσκετ σίγουρα τους έχει τύχει κάτι παρόμοιο, απλά δεν είναι του χαρακτήρα μου να μιλώ έτσι εδώ μέσα, αλλά πραγματικά αγανακτήσαμε με κάποιες αποφάσεις. Πιστεύω ότι έχει συμβεί σε όλους. Ας πούμε ότι κι αυτοί είχαν μια κακή μέρα.  Άνθρωποι είναι άλλωστε και λάθη κάνουν. Τέλος συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στα Πεύκα.. και καλή ζωή.. μπάσκετ παίζουμε εξάλλου.. υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στην ζωή».

Μοιράσου το άρθρο: