Παρά το γεγονός ότι Πολιούχος της Νιγρίτας του Δήμου Βισαλτίας είναι ο Άγιος Γεώργιος, η αργία μετατέθηκε – με απόφαση της Δημάρχου Αγνής Δουβίτσα – για σήμερα του Αγίου Αθανασίου.

Η πόλη έχει δύο μεγάλες ενορίες του Αγ.Γεωργίου και του Αγ. Αθανασίου αλλά επειδή συμπίπτει η γιορτή του Αγ. Γεωργίου την Μ.Τρίτη , που τα σχολεία είναι ήδη κλειστά, προκειμένου να μη χαθεί η αργία … μετατέθηκε του Αγ. Αθανασίου με αποτέλεσμα τα σχολεία στην Νιγρίτα σήμερα να είναι κλειστά.

Το γεγονός δεν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή, έχει συμβεί αντίστοιχη αλλαγή στην ημέρα αργίας και στο παρελθόν.

Κάτοικοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για κάτι φυσιολογικό που συνέβαινε από τα πολύ παλιά χρόνια όταν η γιορτή του Αγ. Γεωργίου έπεφτε μέσα στη Μ. Εβδομάδα θεωρούνται δεδομένο πως η αργία θα μετακυλούσε του Αγ. Αθανασίου.

Ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε πως χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε γιαυτή την εξέλιξη και πως είναι δεν έχει καμία ανάμειξη η Πρωτοβάθμια στην εν λόγω απόφαση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο πρόεδρος του οποίου ο πρόεδρος Πασχάλης Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα από τους εκπαιδευτικούς για μετάθεση της αργίας.

Μοιράσου το άρθρο: