Για το πόσο σημαντική  είναι η διοργάνωση του φάιναλ φορ του κυπέλλου βόλει γυναικών αλλά και για τους λόγους  που η ομοσπονδία την ανέθεσε στην πόλη των Σερρών μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών ο Περικλής Μπακοδήμος.

Ο διευθυντής της Ελληνικής ομοσπονδίας πετοσφαίρισης τόνισε ότι η διαχρονική προσφορά της πόλης των Σερρών στο Ελληνικό βόλει, η θέληση των ανθρώπων της αλλά και η πολιτική αποκέντρωσης από την ομοσπονδία ήταν οι λόγοι αυτής τη επιλογής, μίλησε για τα βελτιωτικά έργα που πρέπει να γίνουν στο Κλειστό γυμναστήριο Σερρών και προέτρεψε τους Σερραίους να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση που θα προβάλλει την πόλη των Σερρών.

Αναλυτικά ο διευθυντής της Ε.Ο.ΠΕ. Περικλής Μπακοδήμος μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για:

-Για τους λόγους της επιλογής της πόλης των Σερρών:

«Υπήρξε μια πρόταση από ανθρώπους της πόλης, κάναμε μια πρώτη επίσκεψη πριν ενάμιση μήνα και μια προχθεσινή δική μου και επισημοποιήθηκε το γεγονός. Η πόλη των Σερρών έχει προσφέρει πολλά στο Ελληνικό βόλεϊ και γενικά όλο το τρίγωνο Καβάλα, Δράμα και Σέρρες, με παραγωγή μεγάλων αθλητών και αθλητριών και από την πλευρά του αθλητικού γεγονότος  δεν θέλαμε και πολύ σκέψη. Λύσαμε και τα οργανωτικά θέματα και νομίζω ότι θα πάμε σε μια πολύ καλή διοργάνωση που θα την ευχαριστηθεί ο κόσμος των Σερρών».

-Για το αν έπαιξε ρόλο η ιστορία του Σερραϊκού βόλεϊ και ιδιαίτερα η εκπληκτική ομάδα του Κώστα Ριζόπουλου, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΣΙΡΙΣ που αγωνιζόταν στην Α εθνική κατηγορία:

«Σαφώς το Σερραϊκό βόλεϊ έχει μια ιστορία, αυτό έπαιξε ρόλο. Εμείς ως ομοσπονδία ακολουθούμε μια πολιτική αποκέντρωσης, πάμε σε μέρη για να αναπτύξουμε το άθλημα, ή για να το ξανά αναπτύξουμε, όπως καλή ώρα οι Σέρρες. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Όπως και η θέληση των ανθρώπων, η θέληση της Δημοτικής αρχής. Θα πω κάτι χωρίς παρεξήγηση, πιθανώς οι άνθρωποι των Σερρών ή ο Δήμος δεν έχουν καταλάβει γιατί μέγεθος διοργάνωση μιλάμε την οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο η παρουσία της ΕΡΤ και η ζωντανή μετάδοση των αγώνων. Είναι ευκαιρία προβολής του Σερραϊκού αθλητισμού αλλά και της πόλης, και της περιοχής ευρύτερα μέσα από το διαγνωστικό πλάνο που θα οργανωθεί μέσω της ΕΡΤ και των διαφημίσεων του γηπέδου».

-Για το πότε θα γίνουν οι αγώνες:

«Περιμένουμε την απάντηση της ΕΡΤ αν θα είναι Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Απριλίου ή Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου. Εντός των επόμενων ημερών θα καθοριστεί κι αυτό».

-Με το χέρι στην καρδιά ως άνθρωπος που υπηρετεί πολλά χρόνια το άθλημα και ερχόταν στις Σέρρες όταν ήταν προπονητής στη Δραπετσώνα αν πιστεύει ότι η πόλη έμεινε πίσω από πλευράς κλειστού γυμναστηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων σε σύγκριση με άλλες πόλεις:

«Αν με ρωτάτε με το χέρι στην καρδιά πρέπει να πω ναι. Το υπάρχον γυμναστήριο θέλει αρκετές βελτιώσεις αλλά οι άνθρωποι της Δημοτικής αρχής και όλο το Δημοτικό συμβούλιο που ψήφισε ομόφωνα την ανάληψη της  διοργάνωσης των αγώνων, θα προχωρήσουν σε αυτές οι βελτιώσεις. Εμείς τις εντοπίσαμε και ξέρω ότι ήδη ξεκίνησαν οι βελτιωτικές ενέργειες».

-Για το αν πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις στο Κλειστό γυμναστήριο:

«Θα έλεγα όχι τεραστίων διαστάσεων αλλά θέλει οπωσδήποτε κάποιες βελτιώσεις για την καλύτερη εικόνα της πόλης γιατί η πόλη θα προβληθεί πάνω από όλα και μετά το άθλημα».

-Για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων από την ΕΡΤ:  

«Νομίζω για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού είμαστε καλά. Έχω το κατευθυντήριο πλάνο από τους σκηνοθέτες της ΕΡΤ και ήδη δοθήκαν και οι κατευθύνσεις για το που πρέπει να στηθούν οι εξέδρες για τις κάμερες της ΕΡΤ».

-Για τις εξέδρες:  

«Έχουν γίνει συζητήσεις κι έχουν κατατεθεί προτάσεις για την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου»

-Για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες:  

«Βεβαίως παίζει ρόλο ποιες ομάδες θα είναι, σαφώς θα έρθουν φίλαθλοι αλλά εμείς θέλουμε να έρθει το Σερραϊκό κοινό και κοινό από τις γειτονικές πόλεις. Θα δούμε αν θα έχει ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει το αδιαχώρητο και το ελπίζω αυτό γιατί αυτό θα είναι και η επιτυχία της διοργάνωσης».

-Για το ότι η ομοσπονδία αγκαλιάζει την περιφέρεια

«Η διοργάνωση έγινε πρόπερσι στη Χίο, πέρυσι στη Σαντορίνη, φέτος στις Σέρρες, η διοργάνωση των ανδρών θα γίνει μετά από ένα μήνα στην Ιεράπετρα. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο για την ομοσπονδία. Ένα πλήθος ανθρώπων της ομοσπονδίας θα έρθει αρκετές μέρες πριν τους αγώνες για να τελειοποιήσει όλο το οργανωτικό πλαίσιο. Δεν είναι κάτι εύκολο μακριά από την έδρα της ομοσπονδίας αλλά αυτό επιβάλλεται να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε».

-Για το βόλεϊ στην ευρύτερη περιοχή:

«Υπάρχει μια μικρή τάση αναγέννησης. Ελπίζουμε μετά από αυτήν τη διοργάνωση αυτή η μικρή τάση να γίνει μεγάλη. Το κέρδος θα είναι από ένα ως εκατό παιδιά να προστεθούν στις ομάδες της περιοχής και να παίζουν βόλεϊ. Αυτό θα είναι το κέρδος που θα αφήσουμε πίσω, πέρα και από τα πρακτικά που θα είναι η βελτίωση του γηπέδου ή οτιδήποτε άλλο».

-Για την πόλη των Σερρών:

«Διάβασα την ιστορία της πόλης από το βιβλίο που μου έδωσε ο Δήμαρχος και πράγματι είναι μια πολύπαθη πόλη και εντυπωσιάστηκα από τα δεινά που  τράβηξε τον προηγούμενο αιώνα. Ελπίζουμε κι εμείς να βοηθήσουμε έστω και λίγο στην καλύτερη εικόνα της πόλης, έστω την αθλητική».

 

Μοιράσου το άρθρο: