Πρωταθλητής Ελλάδος στην Κ19 αναδείχθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Σερρών «Ο Πλάτων» στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάντμιντον που διεξήχθη στην Πεύκη Αττικής.

Ο Σερραϊκός σύλλογος συνέχισε την ανοδική του πορεία και μετά τα  πρωταθλήματα σε Κ15 το 2017 και Κ17 το 2018, έβαλε στη τροπαιοθήκη του και τον τίτλο του πρωταθλητή στην Κ19 αποδεικνύοντας ότι έχει πλέον ξεχωριστή θέση στον χάρτη της αντιπτέρισης στη χώρα μας.

Aπονομή στην Κ19 από τον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βικτωρία Χατζήνα στην Πρωταθλήτρια Ελλάδος Σωτηρίου Ματίνα .

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετείχαν 30 σωματεία με 180 αθλητές με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου και του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου αλλά και των τοπικών Δημάρχων και Αντιδημάρχων.

Η αποστολή του Πλάτωνα (πάνω αριστερά: Κωνσταντινίδης Δημ. , Ρακιτζής Βασ.,Κιοσσές Ραφ., Στάμος Βασ., Κουτσούρης Ευθ.,Κάτω αριστερά Καντζόγλου Μαρ. , Κωνσταντινίδου Ελ., Δημητριάδου Χρι . , Κουτσούρη Ευα).

Τρία χρυσά, ένα ασημένιο

Ο Πλάτων Σερρών επέστρεψε από την Αθήνα έχοντας στις αποσκευές του τρία χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο ενώ η παρουσία των αθλητών του συνοδεύτηκε με εξαιρετικές εμφανίσεις παρόλο που για άλλη μια χρονιά το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος παραμένει «αγκάθι». Πρωταθλητής Ελλάδος και με δύσκολες συνθήκες προπόνησης κι όλοι αναρωτιούνται αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα που θα μπορούσε να φτάσουν οι αθλητές του.

Ο… «συλλέκτης» τίτλων, προπονητής του Πλάτωνα Αλέξανδρος Καντζόγλου

«Μάγεψε» και πάλι η Σωτηρίου

Η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια του μπάντμιντον Ματίνα Σωτηρίου «μάγεψε» σε ακόμα μια διοργάνωση κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια. Δίπλα της και ο εξαιρετικός Ραφαήλ Κιοσσές που κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο. Η Ματίνα Σωτηρίου επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στην Ελλάδα και πήρε άλλους  δύο τίτλους (Απλό/ διπλό με ζευγάρι την Θεοδώρα Λαμπριανίδου από Θεσσαλονίκη) χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα .

Aπονομή στην Κ19 από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χατζήνα- 1ος από αριστερά ο Ραφαήλ Κιοσσές 2η θέση

Ο Ραφαήλ Κιοσσές  κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του και μπήκε σε 2 τελικούς (Απλό/ διπλό). Στο απλό απέναντι στον κορυφαίο Junior της χώρας των τελευταίων 3 χρόνων τον Γιώργο Τσιώλη από τη Θήβα έχασε με 2-0 ( 21-16 , 21-15 ) ενώ στο διπλό κέρδισαν οι δυο τους με 2-0 το ζευγάρι από Θεσσαλονίκη.

Ο Ραφαήλ Κιοσσές και ο Γιώργος Τσιώλης οι δύο κορυφαίοι Juniors στην Ελλάδα

Άγγιξαν την διάκριση και οι Ανδρεάδου Αντ. / Κωνσταντινίδου Ελ. Στο διπλό κοριτσιών όπου έχασαν στο 3ο σετ και έμειναν εκτός μεταλλίων . Οι μικροί ( κατά 3 χρόνια ) Βασίλειος Στάμος και Ελένη Κωνσταντινίδου ήταν στο  κυρίως σχήμα και πέρασαν από έναν γύρο στα απλά ενώ στο μικτό οι Στάμος / Ανδρεάδου ήταν πολύ κοντά σε μια νίκη .

Απονομή στην Κ15 στο διπλό κοριτσιών στις Μαρία-Μυροφόρα Καντζόγλου/Μαρία Αμπεριάδου από το ΚΑΣΤΡΟ Σιδηροκάστρου (1ο ζευγάρι από αριστερά 2η θέση)

1 Ασημένιο , 2 χάλκινα στην Κ15

Στον τελικό του διπλού έφτασε η Μαρία-Μυροφόρα Καντζόγλου με ζευγάρι την Μαρία Αμπεριάδου  από το ΚΑΣΤΡΟ Σιδηροκάστρου όπου έχασαν με 2-1 από τις αδερφές Παυλίδου του ΡΟΥΠΕΛ Σιδηροκάστρου .

Απονομή στην Κ15 στο απλό κοριτσιών η Ευαγγελία Κουτσούρη (δεύτερη από δεξιά στην 3η θέση)

Η εκπληκτική Ευαγγελία Κουτσούρη (μικρότερη  κατά δύο  χρόνια ) έφτασε στον ημιτελικό του απλού και αποκλείστηκε με 21-17,21-16 από τον τελικό κατακτώντας την 3η θέση.

Απονομή στην Κ15 στο διπλό αγοριών Ευθύμιος Κουτσούρης / Βασίλειος Ρακιτζής (δεύτερο ζευγάρι από δεξιά στην 3η θέση)

Στο διπλό αγοριών οι Ευθύμης Κουτσούρης  / Βασίλης Ρακιτζής  έχασαν πολύ δύσκολα στον ημιτελικό με 2-1 και περιορίστηκαν στον χάλκινο μετάλλιο .

Η εκπληκτική Ευαγγελία Κουτσούρη (μικρότερη κατά δύο χρόνια ) έφτασε στον ημιτελικό του απλού και κατέκτησε τελικά την 3η θέση.

Η Χριστίνα Δημητριάδου κατάφερε πέρασε τα προκριματικά και στο κυρίως σχήμα μετά από ένα ματς για γερά νεύρα έχασε με 21-19 και 27-25 .

Επόμενες πανελλήνιες  διοργανώσεις το διήμερο 30,31 Μαρτίου οι κατηγορίες Κ17 , Κ 22 στο Σιδηρόκαστρο και στις 6,7 Απριλίου η Κ 13 και η Ανδρών – Γυναικών στα Ιωάννινα .

 

Μοιράσου το άρθρο: