Με περισσή  λαμπρότητα η πόλη των Σερρών τίμησε και φέτος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Εκατοντάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν με προσεγμένους σχηματισμούς στην καθιερωμένη παρέλαση, όπως επίσης εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των μελών των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχε. Ο καλός καιρός βοήθησε στην προσέλευση του κόσμου, που από νωρίς κατέκλεισε τον πεζόδρομο της Κων.Καραμανλή.

Ο παραδειγματισμός των ηρώων του 1821, η ανάγκη εθνικής ομόνοιας, ομοψυχίας και  συνεργασίας για τη διασφάλιση εθνικών μας  συμφερόντων ήταν κοινός τόπος των μηνυμάτων των εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής ηγεσίας.

  • Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων, όπου μικρός αριθμός πολιτών αποδοκίμασαν στο πρόσωπο της βουλευτού Αφροδίτης Σταμπουλή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι στο όνομα ενός κάλπικου «πατριωτισμού» προωθούν μισαλλοδοξίες και πυροδοτούν εμπάθειες, προσβάλλουν το πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασης και βεβηλώνουν την επέτειό της. Ο Ελληνικός Λαός θα τους απαντήσει όπως τους αξίζει» τονίζει –μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της, η Σερραία βουλευτής, με αφορμή τις συγκεκριμένες αντιδράσεις.
  • Δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα απέσπασαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας , των μονάδων ειδικής αγωγής , όπως επίσης τα τμήματα εφέδρων αξιωματικών και του στρατού.

Μοιράσου το άρθρο: