Ανάμεσα σε παλέτες μελαμίνη έκρυβε μεγάλη ποσότητα λαθραίων ποτών και συσκευασιών καπνού ενας οδηγός φορτηγού, με προορισμό την Αττική, που επιχείρησε να τα περάσει από το τελωνείο Προμαχώνα, αλλά σε έλεγχο από τους τελωνειακούς αποκαλύφθηκαν τα λαθραία και κατασχέθηκαν, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  τεσσάρων ελλήνων και βουλγάρων.

Ο οδηγός του φορτηγού, σε έλεγχο της Κινητής Ομάδας του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, το απόγευμα της Τρίτης,   δήλωσε  ότι μετέφερε δυο παλέτες με μελαμίνη – MDF και με παραλήπτη έμπορο στο Περιστέρι Αττικής.

Από τον έλεγχο όμως του φορτίου διαπιστώθηκε ότι δεν μετέφερε μελαμίνη αλλά οι παλέτες είχαν κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε εξωτερικά να προσομοιάζουν με μελαμίνη, ενώ εσωτερικά είχε κάνει και είχαν τοποθετηθεί τα λαθραία. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.608 φιάλες αλκοολούχων ποτών, με τις περισσότερες σχεδόν επώνυμες μάρκες, 174 τεμάχια αυτοκόλλητες πινακίδες οι οποίες προορίζονταν να επικολληθούν στις φιάλες με τις οποίες θα νομιμοποιούνταν η νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας και οι οποίες έφεραν ενδείξεις με ονομασίες επωνύμων εταιρειών στην ελληνική γλώσσα, 22.000 κενές συσκευασίες καπνού με επώνυμες εμπορικές ονομασίες καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε τα λαθραία.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που αντιστοιχούν στα κατασχεθέντα ανέρχονται στα 17.650 ευρώ. Από το τελωνείο Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  του οδηγού, του μεταφορέα , του αποστολέα και του παραλήπτη.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: