31 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την άνοδο της ιστορικής ομάδας μπάσκετ της Θύελλας Σερρών στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Ήταν 18 Μαΐου του 1985 όταν σε έναν αγώνα μπαράζ που έμεινε στην ιστορία η Θύελλα Σερρών σε ένα, κατάμεστο από Σερραίους, κλειστό γυμναστήριο Καβάλας επικρατούσε της ΜΕΝΤ με 73-70 και πανηγύριζε την άνοδο στην Α εθνική κατηγορία.

Η δημιουργία της ΑΕΣ

Το καλοκαίρι του 1984 με προτροπή αρχικά των παικτών, του προπονητή Στάθη Καμαράκη αλλά και των παραγόντων της ομάδας (Σούλης, Βαφείδης, Αβδελάς, Κηπουρός, Ιλανίδης Η., Αθανασίου Δ.) έγινε μια δεύτερη ένωση στο Σερραϊκό μπάσκετ κάτω από τη στέγη της Θύελλας που αργότερα θα μετονομαστεί σε ΑΕΣ. Στη Θύελλα πήγαν οι Ιλανίδης, Χρυσανθίδης, Γρίψιος, Μακαράς, Μορφακίδης, Γκιουζέλης που μαζί με τους Τοπάλη, Αθανασίου, Αρβανιτίδη, Σολομίδη δημιούργησαν τη χρυσή ομάδα της δεκαετίας. Προπονητής της ομάδας ο Στάθης Καμαράκης και παράγοντες εκτός των άλλων και οι Οικονομόπουλος, Δάρατζης, Φαρμάκης. Αποτέλεσμα της ένωσης η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Β εθνικής και η, μετά από μπαράζ, άνοδος στην Α εθνική κατηγορία.

σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΣ στην Α εθνική το κλειστό ήταν κατάμεστο από φιλάθλους
σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΣ στην Α εθνική το κλειστό ήταν κατάμεστο από φιλάθλους

Το 1985-86 η Θύελλα ή ΑΕΣ συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α εθνικής όπου με προπονητή τον Καμαράκη και αργότερα τον Τσίτσκαρη και παίκτες τους Χρυσανθίδη, Μακαρά, Γρίψιο, Ιλανίδη, Τοπάλη, Τενεκετζή, Αθανασίου, Σαμαρά, Μορφακίδη, Γκιουζέλη και Σολωμίδη πέτυχε δύο νίκες με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της στην Α2 εθνική κατηγορία. Εκείνη η ομάδα όμως έγραψε ιστορία στον Σερραϊκό Αθλητισμό κι έκανε τους Σερραίους να βάλουν στην καρδιά τους το μπάσκετ.

 

Μοιράσου το άρθρο: