Ο σύλλογός «Γιορτή Τέχνης – Φίλων της ΕΡΤ Σερρών» , διοργανώνει διήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις, στους πεζόδρομους Χατζηιακώβου και  Π.Τσαλδάρη  το Σάββατο  και την Κυριακή  9 και 10 Μαρτίου στο πλαίσιο του έργου ‘’Νεανικές Δράσεις’’  του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης) και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Κάποια από τα ζητούμενα των δράσεων αυτών είναι η ανάδειξη καλλιτεχνικών εργαστηρίων για νέους, οι εκθέσεις για την προβολή της νεανικής πολιτιστικής δημιουργίας και οι διαγωνισμοί καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στις διήμερες αυτές εκδηλώσεις εκτός του μουσικού προγράμματος και των άλλων δρώμενων, θα υπάρχει και έκθεση αποκριάτικων κατασκευών οι οποίες θα είναι και μέρος της διακόσμησης του χώρου.

Ο Σύλλογος καλεί μικρούς και μεγάλου να κατασκευάσουν αποκριάτικη μεγάλη μάσκα ή αποκριάτικη τρισδιάστατη μεγάλη φιγούρα. Θα πρέπει η μάσκα να έχει  διάμετρο τουλάχιστον 60 εκατοστά, ενώ η φιγούρα, να έχει διαστάσεις, τουλάχιστον μικρού παιδιού.

Οι 3 καλύτερες μάσκες και οι 3 καλύτερες φιγούρες θα επιλεγούν και θα καταταχθούν από επιτροπή που θα συστήσει ο σύλλογός . Η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη κατασκευή της κατάταξης θα βραβευτούν με δωροεπιταγές  60, 40 και 20 ευρώ αντίστοιχα, που θα εξαργυρωθούν σε βιβλιοπωλεία της πόλης των Σερρών.

Δηλώσεις συμμετοχής στα παραπάνω τηλέφωνα ή mail μέχρι 22/2/2019.  Οι κατασκευές θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι 8/3/2019 μετά από συνεννόηση με τον Σύλλογο.

Μοιράσου το άρθρο: