Έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολιτικών και πολιτών της Π.Ε. Σερρών για τα ισχυρά και πρωτοφανή –για τα δεδομένα του νομού- μέτρα αστυνόμευσης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη. Ακόμη και ο ίδιος στην έναρξη της ομιλίας του τα χαρακτήρισε υπερβολικά, λέγοντα πως κάποιοι λειτούργησαν ως … «βασιλικότεροι του βασιλέως».

  • Για σιδερόφρακτη και αστυνομοκρατούμενη πόλη των Σερρών που αποτελεί πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή.

«Τα προσωπικά στοιχεία και οι ταυτότητες, που ζητούνταν ακόμη και από περιπατητές, που βρίσκονταν κοντά στον χώρο της ομιλίας του κ. Παπαδημούλη, θυμίζουν δυστυχώς άλλες «σκοτεινές εποχές» και όχι μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα» υποστηρίζει –μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της η κα Αραμπατζή.

  • «Αποτελεί στοιχείο των απολυταρχικών καθεστώτων, η με κάθε τρόπο προφύλαξη των στελεχών Ηγεσίας από τις διαμαρτυρίες και τη λαϊκή οργή.Σήμερα, στην πόλη μας και στο Νομό μας ζούμε ιστορικές στιγμές, που κηλιδώνουν τους αγώνες για τη δημοκρατία που δόθηκαν στον τόπο αυτό» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, για να καταλήξει πως «αυτό δεν είναι Δημοκρατία και αυτοί δεν είναι Δημοκράτες!» ζητώντας άμεσα εκλογές.

  • «Αυτοί που θα καταργούσαν τα ΜΑΤ, τα έφεραν στα σπίτια, στους δρόμους, στις πλατείες. Πανίσχυρη αστυνομική παρουσία στις incognito επισκέψεις, δρόμοι κλειστοί, κυκλοφοριακό κομφούζιο, με αποκορύφωμα την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο με ελικόπτερο» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της Ν.Ε. Σερρών του  Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τρέντσιος.

 

Μοιράσου το άρθρο: