Το μήνυμα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, είναι πανίσχυρο, από κάθε γωνιά της χώρας και από τις Σέρρες, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε περιοχές αλλά και στην πόλη των Σερρών στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κ.Μακεδονία. «Το μήνυμα το οποίο λαμβάνω από κάθε γωνιά της Ελλάδος και εδώ από τις Σέρρες, είναι ξεκάθαρο: Ανάγκη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να μπορέσει επιτέλους ο τόπος να πάει μπροστά, να δημιουργηθούν νέες δουλειές, να καθίσουν τα νέα παιδιά στον τόπο τους, να μειωθεί η φορολογία, να πάρει μπροστά η οικονομία» .


Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό το μήνυμα είναι πια πανίσχυρο και εξέφρασε την πεποίθηση πως μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εκφράσει. Ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές , υποστήριξε , πως οι Έλληνες θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα καταψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπερψηφίζοντας τη ΝΔ .Εκτίμησε ότι το μήνυμα αυτό θα εκφραστεί με εκκωφαντικό τρόπο στην κάλπη.
« Και στις εκλογές που έρχονται, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα, καταψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα για όλα όσα είπε και δεν έκανε, για τους φόρους που έβαλε, για τη συμφωνία των Πρεσπών, για το διχασμό. Αλλά θα υπερψηφίσουν και τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα να εκφράσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το μήνυμα έλαβα και εδώ στις Σέρρες, όπου περιόδευσα. Ο κόσμος πολύ ζεστός, πολύ θερμός. Και πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα θα εκφραστεί με εκκωφαντικό τρόπο στην κάλπη».
Ο κ.Μητσοτάκης που ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Νιγρίτα συνομίλησε με τους πολίτες που τον υποδέχθηκαν θερμά και με χειροκροτήματα , επισκέφθηκε και συνομίλησε με καταστηματάρχες του κέντρου της Νιγρίτας, με εκπροσώπους αγροτών, αλλά και με μικροπωλητές και παραγωγούς του Νομού στη λαϊκή αγορά , οι οποίοι του ανέφεραν ως κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν την υψηλή φορολογία ενώ κατά την ολιγόλεπτη συνάντησή τους του παρέδωσαν μια τιμητική πλακέτα.

Ακολούθησε η επίσκεψη στη Σκούταρι στη λαϊκή αγορά , όπου επίσης έτυχε θερμής υποδοχής και διασχίζοντας πεζός τον κεντρικό δρόμο Σκουτάρεως , επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, ενώ είχε και ολιγόλεπτη συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών οι οποίοι του μετέφεραν τα κυριότερα ζητήματα θεσμικού και τοπικού ενδιαφέροντος που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό ενώ ο κ. Μητσοτάκης τους είπε πως είναι στο πλευρό τους και πως και θα προβεί σε οτιδήποτε αναγκαίο για την εξάλειψη των προβλημάτων καθώς και τη διαφύλαξη των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συναδέλφων τους. Στο τέλος της συνομιλίας του χάρισαν ένα αγαλματίδιο του λέοντα της Αμφιπόλεως που αποτελεί και το έμβλημα της Ένωσης τους.


Στο δρόμο για το Ν.Σούλι ο κ. Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τη Μονάδα Αγροτικών Εφοδίων και Φυτωρίου ΑΓΡΟΠΟΝΙΑ όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.


Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του ήταν το Ν.Σούλι όπου στην κεντρική πλατεία και σε καφενεία όπου συνομίλησε με κατοίκους του χωριού που τον καλωσόρισαν ζητώντας να βοηθήσει στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα για να «ζωντανέψουν» τα χωριά και η ύπαιθρος και νεολαίους στους οποίους δεν αρνήθηκε και πολλές selfie .Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στη Σερραϊκή ζυθοποιία Voreia όπου ενημερώθηκε για τα προϊόντα αλλά και την πορεία της εταιρείας και τα σχέδιά της.

Η επίσκεψη του στην πόλη των Σερρών ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας – μπροστά από την Εθνική Τράπεζα- και διέσχισε ο κ. Μητσοτάκης όλο τον κεντρικό πεζόδρομο Κ.Καραμανλή με συνεχείς στάσεις προκειμένου να συνομιλήσει με τον κόσμο που ήθελε να του μιλήσει, να τον ακούσει, να του μεταφέρει αιτήματα και προβλήματα αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί του.Ένα σύντομος καφές στο καφέ VOLTA στον πεζόδρομο όπου συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες αλλά και πολλούς θαμώνες κυρίως νεολαίους.

Περνώντας κεντρική πιάτσα ΤΑΧΙ ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε και μίλησε με τους οδηγούς ΤΑΧΙ -όπου του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους

Ακολούθησε επίσκεψη χώρο των Εγκαταστάσεων του νέου Σταθμού Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Σερρών όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Ηλίας Παπαγεωργίου.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πρώτη Σερρών όπου ξεναγήθηκε στο σπίτι του από τον αδελφό του Αχιλλέα

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιό του για τη Μακεδονία, είπε πως η ΝΔ έχει δεσμευτεί για ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που αφορά τη Μακεδονία, που θα μπορέσει να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Μακεδονίας. « Μίλησα στη Θεσσαλονίκη για την ανάγκη να προστατέψουμε το όνομα της Μακεδονίας, το brand της Μακεδονίας, μέσα από μια οργανωμένη επικοινωνιακή στρατηγική με μπροστάρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με υποστήριξη από το κεντρικό κράτος. Από εκεί και πέρα, όπως γνωρίζετε, ανακοινώσαμε πρόσφατα και το πρόγραμμα των υποδομών, τα μεγάλα έργα τα οποία δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει. Και σε συνεργασία με την περιφέρεια θα καλύψουμε και τα όποια κενά υποδομών υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία. Όμως, η οικονομική δραστηριότητα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι άμεσα συνυφασμένη και με τον πρωτογενή τομέα, με τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος σήμερα υποφέρει, όπως υποφέρουν και οι κτηνοτρόφοι μας. Έχουμε παρουσιάσει και για τον τομέα πολιτικής αυτόν συγκεκριμένες προτάσεις, και φυσικά και οι αγρότες μας θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από μια συνολική πολιτική μείωσης της φορολογίας και των εισφορών».
Ο Πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για απαλλοτριώσεις περιουσιών των ομογενών στην Χειμάρρα ««Έχουμε κρούσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τη στάση της Αλβανίας απέναντι στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ειδικά στη Χειμάρρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως η τελευταία απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης είναι ο τελευταίος κρίκος μιας διαδικασίας ανοιχτής αμφισβήτησης δικαιωμάτων της μειονότητας. Παράλληλα απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στη γειτονική χώρα: « Θέλω, λοιπόν, και εδώ, από τις Σέρρες, να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα στην Αλβανία: Δεν είναι δυνατόν να εκκινήσει η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. όσο δεν υπάρχει απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο την Ελλάδα. Αφορά την Ευρώπη, αφορά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφορά το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» .
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να αναδείξει το ζήτημα αυτό και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε η πίεση που θα ασκηθεί στην Αλβανία να είναι μια πίεση συνολική. Επισήμανε δε πως πρέπει να αντιληφθεί, επιτέλους, η γειτονική χώρα ότι, αν θέλει πραγματικά να έχει ένα μέλλον κοντά στην Ευρώπη, οφείλει πάνω απ’ όλα να σεβαστεί τα βασικά ανθρώπινα και περιουσιακά δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θόδωρος Καμπούρης καθώς και κλιμάκιο στελεχών του κόμματος.

Μοιράσου το άρθρο: