Την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμαναν χθες από τις Σέρρες ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου αλλά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ Ιωάννης Βαρδακαστάνης ,Σάκης Αρναούτογλου και Στέργιος Κωνσταντίνου που επισκέφθηκαν χθες τις Σέρρες στο πλαίσιο περιοδείας τους, ενόψει των ευρωεκλογών.
«Το ΚΙΝΑΛ εδώ και καιρό έχει μιλήσει για την αλλαγή που χρειάζεται στην Ελλάδα, μια αλλαγή που θα πρέπει να αφορά την πολιτική , το δρόμο που η χώρα πρέπει να ακολουθήσει για να ανοίξει πραγματικά τα φτερά της με την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία ενός ισχυρού βιώσιμου κοινωνικού κράτους . Ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε και την πολιτική μας, την άποψή μας για την αλλαγή στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να επιβεβαιώσει τους λόγους της ίδρυσής της , να κάνει ένα άλμα μπροστά και μέσα από τον συγχρονισμό μας στρατηγικής με την 4η βιομηχανική επανάσταση να δημιουργήσει νέα πεδία οικονομίας και δυνατότητες για ευημερία σε στέρεες βάσεις , είναι λοιπόν για μας ένα στοίχημα διπλό αλλαγής στην Ευρώπη με ενίσχυση των σοσιαλδημοκρατών αλλαγής στην Ελλάδα με μια καινούργια πολιτική που θα μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.
Το ΚΙΝΑΛ έχει το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ , έχει τα στελέχη του και είναι παρών , καταθέτει την πρότασή του στους πολίτες για όλα αυτά που έχει ανάγκη η χώρα για όλα αυτά που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν την οικονομία, την ανάπτυξη, την παραγωγή νέου πλούτου αλλά και αυτά που δεν μπορεί η ΝΔ και έχουν σχέση με τα εργασιακά, τα δικαιώματα των αδύναμων και το βιώσιμο κοινωνικό κράτος στην κοινωνική ατζέντα» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κεγκέρογλου .
Όλοι τους προέτρεψαν τους πολίτες να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν για την Ευρωβουλή τονίζοντας πως η ψήφος είναι η δύναμη των πολιτών την οποία πρέπει να αξιοποιήσουν.


Ιωάννης Βαρδακαστάνης : «Οφείλουμε με τη ψήφο μας να αλλάξουμε πορεία στην Ε.Ε»
«Οφείλουμε με την ψήφο μας να αλλάξουμε πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα να αρχίσουμε τη διαδικασία αλλαγής πορείας στη χώρα, οι ευρωεκλογές αυτές είναι αλλιώτικες , δεν έχουν καμία σχέση με τις άλλες» τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ιωάννης Βαρδακαστάνης συμπληρώνοντας πως «το μήνυμα των ευρωπαίων πολιτών πρέπει να είναι σαφές να περιορίσουμε και να περιθωριοποιήσουμε τα ακροδεξιά μορφώματα, τον λαϊκισμό και την δημαγωγία που θέλουν να κοντύνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση , αλλά ταυτόχρονα και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει πορεία, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές , έχουν φέρει τη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων των Ευρωπαίων πολιτών και αυτό οδηγεί πολλούς από αυτούς στην ακροδεξιά και στα λαϊκιστικά κινήματα στην Ευρώπη» είπε ο Βαρδακαστάνης. Παράλληλα υποστήριξε πως το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, το Κίνημα Αλλαγής στην Ελλάδα έχουν πρόταση για μια άλλη πορεία, τονίζοντας πως η λιτότητα σκοτώνει το όραμα της Ε.Ε, σκοτώνει τα όνειρα των πολιτών και οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις είναι υπεύθυνες γιαυτό.


Σάκης Αρναούτογλου: «Πολύ σημαντικό θέμα η κλιματική αλλαγή»
Ο Σάκης Αρναούτογλου που επιμελείται και παρουσιάζει εδώ και χρόνια το δελτίο καιρού στην ΕΡΤ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής εκφράζοντας την άποψη πως θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική αντιμετώπιση και σωστή ενημέρωση κυρίως στις νέες γενιές «Στην ουσία κατέβηκα και κατεβαίνω ως υποψήφιος για την κλιματική αλλαγή , με έμφαση στην κλιματική αλλαγή, την οποία θεωρώ ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα , δε θα ήθελα η χώρα μου μονίμως να ακολουθεί τις άλλες χώρες και ειδικά τις κεντροευρωπαϊκές οι οποίες έχουν ήδη κάνει πάρα πολλά βήματα σε αυτή τη μετάβαση. Όλοι μαζί λοιπόν ,το μότο μου είναι ένας κόσμος ένα μέλλον, ο αέρας δεν έχει σύνορα και θα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε κάτι, να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος» είπε ο κ. Αρναούτογλου επισημαίνοντας την σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών, διότι στην Ευρωβουλή λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον, ένα μέλλον που έχει τεράστιες προκλήσεις « έχουμε ένα εισιτήριο εμείς οι Έλληνες , η ψήφος είναι ένα εισιτήριο εξαργύρωση της μοίρας μας στο μέλλον, η Τουρκία για παράδειγμα δεν το έχει και η Τουρκία εξελίσσεται σε ένα τυφώνα, ο οποίος ανεβαίνει μονίμως κατηγορία , δε θα πρέπει αυτός ο τυφώνας, ο οποίος δεν ξέρουμε πόσο ανεξέλεγκτος θα είναι, να φτάσει σε σημείο να μας βρει σαν καλαμιά στον κάμπο και να σαρώσουμε τους ανέμους τους, ο οποίος τυφώνας και εξοπλιστικά και πληθυσμιακά και οικονομικά αρχίζει και γίνεται λίγο επικίνδυνος για εμάς, γιαυτό λοιπόν καλό θα είναι να πάνε όλοι να ψηφίσουν στις εκλογές γιατί είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχουμε προκλήσεις και την κλιματική αλλαγή μια μετάβαση η οποία θα βρει κερδισμένους και χαμένους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτογλου.

Στέργιος Κωνσταντίνου: «Συμμετοχή στις Ευρωεκλογές και στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ»
Ο Στέργιος Κωνσταντίνου τόνισε πως με τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ προσδοκά να πείσει νέα παιδιά να συμμετέχουν, τονίζοντας ότι η πολιτική δεν ανήκει σε συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων αλλά ανήκει σε όλους και είναι μια ευκαιρία ανεξαρτήτου της δυσκολίας της κάθε μάχης, οι εκλογές και η πολιτική εν γένει είναι κάτι που πρέπει να συμμετέχουν όλοι, γιατί μόνο έτσι μπορεί και υπάρχει διαύγεια, διαφάνεια. «το κίνημα αλλαγής βγαίνει στην κοινωνία, βγαίνουμε και μιλάμε με τον κόσμο, τους ζητάμε να συμμετέχουν και να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ , να στηρίξουν την πρόοδο στην Ευρώπη , έχουμε μια από τις πιο κρίσιμες μάχες στις 26 Μαϊου να συμμετέχουν και να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ, Στο Διαδίκτυο μπορούν να βρούν τη διακήρυξη μας καθώς και την διακήρυξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών , γιατί ζητάμε μια ψήφο πολιτική, γιατί η ψήφος η πολιτική είναι και η ουσιαστική στήριξη» είπε ο κ.Κωνσταντίνου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τζελέπης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Τρέντσιος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, τόσο από την προσέλευση του κόσμου όσο για την ποιότητα αυτής.

Στο τέλος τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΙΝ.ΑΛ που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Μοιράσου το άρθρο: