Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης που διεξάγεται κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών αγώνων, άνοιξε η αυλαία το βράδυ της Παρασκευής, της «13ης ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στην Πρώτη Σερρών. Για πρώτη φορά φέτος η «Μαθητιάδα» διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παρά τη βροχή η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η βραδιά ξεκίνησε με την άκρως εντυπωσιακή παρέλαση των μαθητών από τα σχολεία που συμμετέχουν στη μεγάλη διοργάνωση.

Αμέσως μετά την παρέλαση στον αγωνιστικό χώρο εισήλθε η φλόγα από τη μαθήτρια Νεφέλη Πλαϊτάκη και ακολούθησε το άναμμα του βωμού από τον Βαλκανιονίκη και πρωταθλητή Ελλάδος στην Ξιφασκία, Λεωνίδα Καλυβιάνο. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη χορωδία του 5ου Γυμνασίου Σερρών η οποία απέδωσε εκπληκτικά, τραγούδια από τη μουσική σκηνή. Τα βλέμματα όλων μαγνήτισαν τα πολλά πυροτεχνήματα που έκλεισαν την βραδιά με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο.


«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριζε τη ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ από την 1η στιγμή, ειδικά φέτος στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την 13η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα γεγονός αθλητικό, εκπαιδευτικό για τις Σέρρες αλλά και ταυτόχρονα ένα σημαντικό γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει και αναπτυξιακά για την ευρύτερη περιοχή όλης της Κεντρικής Μακεδονίας και Βορείου Ελλάδος, άλλωστε αυτό αποδεικνύει και η σημαντική συμμετοχή παιδιών όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και παιδιών εκτός Ελλάδας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστοιλος Τζιτζικώστας.

750 μαθητές από 41 σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας 100 συνοδοί και 350 εθελοντές συμμετέχουν στην μεγαλύτερη γιορτή σχολικού αθλητισμού και πολιτισμού τη ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στην Πρώτη Σερρών. Η μαθητιώσα νεολαία από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από όλο τον κόσμο ενώνεται και αγωνίζεται «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» .

Οι μαθητές έως τις 22 Μαϊου μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας αγωνίζονται σε 35 Ολυμπιακά και 15 Παραολυμπιακά αθλήματα με παράλληλες βιωματικές δραστηριότητες με βάση το Παραολυμπιακό Πάρκο. Παράλληλα συμμετέχουν και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις και ενδιαφέρουσες ημερίδες.
Τη φετινή διοργάνωση, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Αμφίπολης, το ΤΕΦΑΑ Σερρών και τη συμμετοχή πολλών τοπικών φορέων των Σερρών.

Μοιράσου το άρθρο: