Σε οριστικό «ναυάγιο» οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση των στρατοπέδων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο των Σερρών. Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, για «νταβατζιλίκι» του Δημάρχου Σερρών, τον οποίο εμφανίζει να διεκδικεί την παραχώρηση των στρατοπέδων «Εμμ. Παππά» και «Παπαλουκά» χωρίς να προσφέρει ανταλλάγματα, προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση του Π. Αγγελίδη.

«Ο «νταβατζής » της κυβέρνησης δεν μπορεί να μιλάει για «νταβατζιλίκι» και να προσβάλλει την τοπική κοινωνία των Σερρών. Ο κ. Καμμένος κορόιδεψε τον σερραϊκό λαό. Είναι ψεύτης και αναξιόπιστος. Είναι ένας πολιτικός απατεώνας. Είναι ανεπιθύμητος στις Σέρρες» δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην πόλη των Σερρών σε ρόλο … «πυροσβέστη». Μέχρι τότε ο Δήμος Σερρών θ’ ακολουθήσει την οδό της δικαιοσύνης με προσφυγή κατά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα συνεχίσει το έργο καθαρισμού των στρατοπέδων και ένταξής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Δεν πρόκειται να έρθει ο κ. Τσίπρας για ν’ αδειάσει τον κυβερνητικό του εταίρο» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες για τον χειρισμό του θέματος στη δημοτική αρχή. «Αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι κύριοι Καμμένος και Αγγελίδης δεν μπορούν να επιλύσουν το ζήτημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της δυναμικής διεκδίκησης των συμφερόντων του Δήμου Σερρών μέσω της δικαιοσύνης και της δημιουργίας πανσερραϊκού μετώπου με αίτημα την άμεση παραχώρηση των στρατοπέδων.

«Τα στρατόπεδα είναι εθνικό θέμα για το Δήμο Σερρών και πρέπει άπαντες οι Σερραίοι να κινητοποιηθούν για τη διεκδίκησή τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μηλίδης, χαρακτηρίζοντας «τραγικό και δυστυχώς προβλέψιμο» το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις του Δήμου Σερρών με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Θλιβερή εικόνα» χαρακτήρισε τις εκφράσεις που αντηλλάγησαν μεταξύ Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Δημάρχου Σερρών ο δημοτικός σύμβουλος της «Διάβασης Πεζών» Δημήτρης Γιαννακίδης, επιρρίπτοντας ευθύνες για τον χειρισμό του θέματος στη δημοτική αρχή. «Εξ αρχής δεν αντιμετώπισε το όλο ζήτημα ως πολιτικό. Δεν το αντιλήφθηκε στην αρχή και από στενοκεφαλιά στην πορεία, συνέχισε με εμμονή τη διαπραγμάτευση με συνεχείς παραχωρήσεις, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας» υποστήριξε ο κ.Γιαννακίδης , επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της «Διάβασης Πεζών» για: προσβολή της διαδικασίας εισαγωγής στην αγωγή του ΤΕΘΑ κατά του Δήμου Σερρών, άμεση αξιοποίηση των στρεμμάτων εντός των επίμαχων στρατοπέδων που κατέχει ο Δήμος Σερρών με νόμιμους τίτλους κυριότητας, κινητοποίηση των φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Μοιράσου το άρθρο: