Την πολύπλευρη και πολυσχιδή δράση του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών παρουσίασε με συνέντευξη τύπου πριν από λίγο ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης .

Ο Δήμαρχος Σερρών έκανε μια αναλυτική αναφορά στη λειτουργία και την προσφορά του κοινωνικού φαρμακείου λέγοντας ότι από το 2012 που ξεκίνησε την λειτουργία του, προσφέρει δωρεάν φάρμακα σε πάνω από 300 συμπολίτες μας το μήνα ενώ απλόχερα προσφέρει σημαντική ποσότητα φαρμάκων σε ιδρύματα του νομού μας, όπως , το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΑΑΜΕΑ), στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, σε άπορους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας, καθώς και σε φορείς εκτός νομού όπως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών, τους Σύριους πρόσφυγες, τους πλημμυροπαθείς Σέρβους, τους Παλαιστινίους, στην οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.α.
“Το κοινωνικό φαρμακείο επιτελεί πολύ σημαντικό έργο και σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο βοηθάμε πολλούς ανήμπορους συμπολίτες μας, όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου σε συνεργασία με το Θεαγένειο Νοσοκομείο χορηγεί δωρεάν υψηλού κόστους φάρμακα και συνδράμει έτσι στην εξοικονόμηση πόρων του κράτους. Έχει επίσης ως στόχο να προσφέρει δωρεάν φάρμακα με μεγαλύτερη συχνότητα στους Σύριους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο camp Σερρών.” τόνισε ο κ. Αγγελίδης. Η συνέντευξη τύπου δόθηκε παρουσία του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αναστάσιου Ρόντση ,του Διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας Παναγιώτη Ραδόπουλου και της Προέδρου του συλλόγου Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγενείου “Αλέξανδρος Συμεωνίδης” και Πρόεδρο του κοινωνικού ογκολογικού φαρμακείου του Θεαγένειου Νοσοκομείου Καίτη Κοντοπούλου.

Μοιράσου το άρθρο: