Θετικός όσον αφορά στην ταχύτητα, στον αριθμό και στο εύρος κρίνεται ο απολογισμός της πρώτης φάσης των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής  Βοήθειας προς τους Απόρους, που υλοποίησε η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε από τις Σέρρες ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας σε κάθε μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες δημιουργήθηκαν ισχυρές Κοινωνικές Συμπράξεις, που μαζί με τους εταίρους τους ολοκλήρωσαν πρώτοι το πρόγραμμα για τα δύο προηγούμενα έτη.
Συγκεκριμένα, στην Π.Ε. Σερρών 8.950 δικαιούχοι έλαβαν τρόφιμα βάρους 400 τόνων, όπως επίσης βασικά είδης ατομικής υγιεινής και  είδη οικιακής καθαριότητας συνολικού κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα δέχτηκαν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική οικογενειακού προϋπολογισμού.

Απόστολος Τζιτζικώστας: « Η αλληλεγγύη είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας»

«Η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας. Με συνέπεια και ανθρωπιά βοηθάμε όσους «γονάτισαν» στο διάστημα της οικονομικής κρίσης να … ξανασταθούν στα πόδια τους. Όσο υπάρχει ανάγκη, όσο υπάρχουν ευάλωτοι και αδύναμοι συμπολίτες μας υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας»δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως αξιοποιήθηκε έγκαιρα και σωστά το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους , για την υποστήριξη και ενίσχυση όσων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας –ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης-με τις υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών, με το Δήμο Σερρών, τις ΚΕΔ Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμ.Παππά, Ηράκλειας, Ν.Ζίχνης και Σερρών, όπως επίσης και με την υπηρεσία Πρόνοιας και Αγωγής του Δήμου Σιντικής, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα στην Π.Ε. Σερρών υλοποιήθηκε με βάση αποκλειστικά και μόνο τις τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες.
Σε ετοιμότητα για την υλοποίηση της β’ φάσης

Στόχος των εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης είναι η ταχεία υλοποίηση και της δεύτερης φάσης του προγράμματος ΤΕΒΑ. Η χρηματοδότηση έχει ήδη εξασφαλιστεί και σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχεται στα 24.000.000 ευρώ.

Δικαιούχοι της δεύτερης φάσης του προγράμματος θα είναι αποκλειστικά και μόνο όσοι λαμβάνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε επίπεδο Π.Ε. Σερρών θα είναι περισσότερο ευνοημένοι, καθώς ενώ είναι λιγότεροι αριθμητικά, ο προϋπολογισμός των χρημάτων που θα διατεθούν για τα τρόφιμα και τα είδη παντοπωλείου που θα λάβουν είναι μεγαλύτερος. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος  Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Σερρών Βασίλη Βαφειάδη ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται στους 7.500 και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η  διανομή των προϊόντων να γίνει πριν από το Πάσχα.

Μοιράσου το άρθρο: