Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως , η προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης , για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, 588 υπαλλήλων σε φυλακές σε όλη τη χώρα, στις οποίες περιλαμβάνονται και 33 προσλήψεις φυλάκων, ενός παθολόγου και ενός ψυχολόγου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Η προκήρυξη αφορά υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και κατηγοριών: 24 ΠΕ (Ιατρών, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Σωφρονιστικού ενηλίκων), 7 ΤΕ (Διοικητικού Λογιστικού, Κοινωνικών Λειτουργών, Νοσηλευτών) και 557 ΔΕ (Φύλαξης και Εξωτερικής φρούρησης).
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ακόμη πως άλλες 45 θέσεις προσωπικού για τις φυλακές θα προκηρυχθούν χωριστά από το υπουργείο Εργασίας-ΟΑΕΔ, ενώ σύντομα στη Βουλή θα κατατεθεί διάταξη για τη σύσταση 258 οργανικών θέσεων για τη νέα φυλακή της Δράμας.
Τις προσλήψεις για το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας είχε ανακοινώσει ο Γενικός Γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιος Φυτράκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Να σημειωθεί ότι ο Ν.Σερρών ανήκει στους λίγους Νομούς της Ελλάδος όπου οι ντόπιοι μπορούν να έχουν μια επιπλέον μοριοδότηση.

Μοιράσου το άρθρο: