Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο της Σερραϊκής διαιτησίας μίλησε ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Νομού Σερρών, Σίμος Τσεσμετζής που διαδέχθηκε τον Χρυσάφη Γκυρίνη.

Η αλλαγή στην ηγεσία του συνδέσμου έγινε μετά από σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες και ανάγκασαν τα μέλη του Δ.Σ. του συνδέσμου, ουσιαστικά, να καθαιρέσουν τον επί 21 χρόνια πρόεδρο Χρυσάφη Γκυρίνη. Ο Σίμος Τσεσμετζής μίλησε για αυτές τις εξελίξεις στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών.

Ο Σίμος Τσεσμετζής μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

Για την ανάληψη από τον ίδιο της θέσης του προέδρου:

«Τα συναισθήματα είναι χαράς, συγκίνησης και περηφάνιας. Μέσα από τα γήπεδα ως διαιτητής και τα τελευταία χρόνιας ως παράγοντας της διαιτησίας είναι μία τιμή και μία καταξίωση προς το πρόσωπο μου και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος προς όλους».

Για το αν είναι μεταβατικός πρόεδρος:

«Περίπου σε 1,5 μήνα λήγει η θητεία του τωρινού Δ.Σ μετά από τρία χρόνια και θα έχουμε εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., δηλαδή είμαι υπηρεσιακός και ανέλαβα να οδηγήσω στις διαδικασίες εκλογών ομαλά γιατί έχουν οξυνθεί κάποια πράγματα τον τελευταίο καιρό και πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και να μην έχουμε εντάσεις».

Για τις επικείμενες εκλογές:

«Θα θέσω υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ, αλλά δεν έχω κάποιον σκοπό να συνεχίσω ως πρόεδρος. Παράθυρα υπάρχουν πάντα, αλλά ποτέ δεν ήμουν εραστής της καρέκλας και επειδή κάποιοι άλλοι προηγούνται με περισσότερα χρόνια προσφοράς και πιθανόν λίγα, σε σχέση με εμένα μελλοντικά, πρέπει να είναι αυτοί. Είναι ένα-δύο άτομα, αλλά καλύτερα να το πούνε οι ίδιοι».

Τα μέλη της Κ.Ε.Δ. Παλάζης, Φωτιάδης και Ιωαννίδης με τον Πλάτωνα Μποζατζίδη στις εξετάσεις της πρώτης σχολής διαιτητών

Για το λόγο που το Δ.Σ. προχώρησε σε αναδιάρθρωση και αλλαγή προέδρου:

«Έγιναν κάποια γεγονότα τα οποία όξυναν την ατμόσφαιρα. Εδώ και 15 ημέρες ένα μέλος του συνδέσμου, ο Δημήτρης Κυριακίδης, πρώην αρχιδιαιτητής, έκανε μία καταγγελία όσον αφορά τέσσερα άτομα και την έκανε στοχοποιημένα. Σε εμένα και τα άλλα τρία μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας, στους  Παλάζη, Ιωαννίδη και Φωτιάδη. Ποια ήταν η καταγγελία; Πρέπει να ενημερώσω όσους δεν το γνωρίζουν ότι με την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου όλοι οι διαιτητές εν ενεργεία και μη, υπογράφουμε στην ΕΠΟ ένα διοριστήριο, πάντα σύμφωνα με την ΕΠΟ, στο οποίο αναφέρεται ότι η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους διαιτητών και γενικότερα την οργανωμένη διαιτησία σύμφωνα με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ. Επειδή εμείς είμαστε και μέλη του Δ.Σ υπάρχει μία ασάφεια ή και παράβαση αν θέλει το πει κάποιος. Η ουσία όμως είναι ότι αυτό το σύστημα εφαρμόζεται παντού και σε οποιαδήποτε άλλη επιτροπή διαιτησίας. Υπάρχουν μέλη που είναι και παρατηρητές και στην επιτροπή διαιτησίας και στο Δ.Σ του συνδέσμου σε όλη την Ελλάδα. Παντού υπάρχει και είμαστε έτοιμοι να προσκομίσουμε στοιχεία. Τόσο καιρό προς καλή πίστη η κάθε ποδοσφαιρική αρχή, ανεξάρτητα με το τι λέει η ΟΥΕΦΑ, έκανε τα «στραβά» μάτια και ήρθαμε στις Σέρρες για πρώτη φορά να κυνηγήσουμε να εφαρμόσουμε το νόμο που δεν εφαρμόζεται πουθενά; Για αυτό λέω στοχοποιημένα, γιατί ο κ.Κυριακίδης έχει κάποιες πικρίες. Σίγουρα έχει βάση η καταγγελία, αλλά από εδώ και πέρα θα δημιουργηθεί δεδικασμένο και θα δημιουργηθεί ζήτημα σε εθνικό επίπεδο. Δικαίωμα του βέβαια. Η καταγγελία έγινε και στην ποδοσφαιρική αρχή και στην ΕΠΟ».

Ο Χρυσάφης Γκυρίνης αποχώρησε μετά 21 χρόνια από τη θέση του προέδρου στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Σερρών

Για το πως εμπλέκεται ο κ.Γκυρίνης κι έγινε αλλαγή:

«Ο κ.Κυριακίδης έπρεπε να πάει συντεταγμένα και ομαλά. Ήθελε το έγγραφο, πρακτικά συνεδριάσεων κ.α που να αποδεικίουν ότι είμαστε μέλη του Δ.Σ.,  για να κάνει καταγγελία και έπρεπε να υποβάλει αίτηση, θα εξεταζόταν από το Δ.Σ και αυτό θα λάμβανε απόφαση έγκρισης. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να μην την εγκρίνουμε. Δεν έγινε. Από μόνος του ο κ.Γκυρίνης, γιατί ο κ. Κυριακίδης έκανε ένα έγγραφο προς τον πρόεδρο, έδωσε τα απαραίτητα έγγραφα που χρειαζόταν για να γίνει η καταγγελία, χωρίς να ρωτηθεί το Δ.Σ. Στο τέλος ενημερωθήκαμε, όταν είχε κινήσει τις διαδικασίες, όταν έφαγε το «κράξιμο» ακόμη και από τους δικούς του. Για αυτό προχωρήσαμε στην αναδιάρθρωση του Δ.Σ, επειδή υπήρχε οξυμένο κλίμα για τον πρόεδρο. Και έτσι στο Δ.Σ που κάναμε ο κ. Ιωαννίδης πρότεινε αναδιάρθρωση, ρώτησε ποιος θέλει να μπει πρόεδρος, προτάθηκα εγώ, ενέκριναν και οι υπόλοιποι τέσσερις και με ψήφους 5 εγκρίθηκε να είμαι ο υπηρεσιακός πρόεδρος».

Για το αν θα δώσουν συνέχεια στην υπόθεση:

«Φυσικά θα δώσουμε συνέχεια, γιατί υπάρχει μία πράξη που νομικά δεν είναι σωστή και ενδεχομένως να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη. Θα κάνω το παν για να πάμε ομαλά στις εκλογές και θα βοηθήσω. Με λυπούν αφάνταστα κάποια γεγονότα, αλλά προχωράμε μπροστά».

Για την περίπτωση τιμωρίας:

«Σίγουρα θα υπάρχουν συνέπειες. Δεν θα είμαστε στους πίνακες παρατηρητών και εκπαιδευτών διαιτησίας, όσοι εμπλεκόμαστε. Ουσιαστικά παρανομούσε όλη η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για όλους τους ορισμούς. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Μπορεί να τιμωρηθούμε και διαφορετικά. Δεν ξέρω. Έχουν αιφνιδιαστεί όλοι. Υπάρχει το γράμμα του νόμου, αλλά υπάρχει και το πνεύμα. Και φυσικά θα αντιδράσουμε αν γίνει και θα κινηθούμε για τους υπόλοιπους συναδέλφους, αλλά δεν γίνεται έτσι δουλειά».

Για τον επόμενο πρόεδρο:

«Υπάρχει μία προφορική συμφωνία για κάποιο πρόσωπο που δεν μπορώ να αποκαλύψω».

Μοιράσου το άρθρο: