Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια, σε τίτλους

Λάρισα

Κλείνει αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη η κοιλάδα των Τεμπών από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ενώ δε θα εισπράττονται διόδια στους σταθμούς Πυργετού, Μακρυχωρίου και στους Πλευρικούς Μακρυχωρίου και Γυρτώνης.

Πάτρα

Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξάγει η Περιφερειακή Διεύθυνση Αχαΐας και η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, σε σύνολο 700 περίπου μαθητών από 23 σχολεία της πόλης, το 34% των μαθητών της Πάτρας ηλικίας 12 ετών, πάσχει από μυοσκελετικά προβλήματα, ενώ το 20% αντιμετωπίζει προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Βόλος

Στη δίνη μιας απίστευτης ιστορίας, που ξεκινά από το 1992, έχουν βρεθεί οι 130 εναπομείναντες Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της χώρας -μεταξύ των οποίων και οι πέντε της Μαγνησίας-οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν τεράστια ποσά, από 1 έως 150 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν ως δάνεια, λόγω μιας απόφασης των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, την οποία δεν προσέβαλε η ελληνική πολιτεία.

Ιωάννινα

Με την εξέταση τριών ακόμα μαρτύρων συνεχίστηκε χθες η δίκη για παράβαση καθήκοντος στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και δύο εργαζόμενες στη Σχολή. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Ζάκυνθος

Πρόσθετη παρέμβαση άσκησε το ελληνικό δημόσιο στην εκδίκαση της υπόθεσης της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στην ορεινή Ζάκυνθο, με την οποία διεκδικεί την ακύρωση του συμβολαίου χαρακτηρίζοντάς το άκυρο και παράνομο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου.

Πύργος

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλο τον νομό προγραμματίζουν οι αγρότες της Ηλείας, και σήμερα το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση τους αναμένεται να καθορίσουν το πλαίσιο της δράσης τους για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ηράκλειο

Ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό όφελος του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη 11 ατόμων, από τις αστυνομικές αρχές, στο Ηράκλειο.

Χανιά

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θα έχουν αύριο στην Αθήνα, τουλάχιστον έξι Δήμαρχοι της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Χανίων. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η περαιτέρω διοργάνωση της υποδοχής των προσφύγων στο νησί.

Αιγαίο

Την 1η Μαϊου θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Μυτιλήνης, από την ακτοπλοϊκή εταιρεία του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης. Την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει και δεύτερο δρομολόγιο, αυτό της σύνδεσης Σμύρνης-Θεσσαλονίκης, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μυτιλήνη.

Ρόδος

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ίδρυση στη Ρόδο του πανεπιστημιακού τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, εμφανίστηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, ενώ ο πρύτανης Στέφανος Γκρίτζαλης υποστήριξε την επιλογή του ιδρύματος για το νησί της Χίου.

Ορεστιάδα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του έργου της Τηλεθέρμανσης Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έργο το οποίο εξασφαλίσθηκε από ανταποδοτικά οφέλη από την διέλευση του αγωγού TAP Φυσικού Αερίου.

Καβάλα

Αντιδρούν οι ασφαλιστές στις πρακτικές των τραπεζών που επιβάλλουν σε δανειολήπτες τα δικά τους ασφαλιστικά προϊόντα. Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Καβάλα, έξω από τραπεζικά καταστήματα.

Φλώρινα

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προχωράει το Επιμελητήριο Φλώρινας την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου. Με το σύμφωνο συνεργασίας ενισχύεται η τοπική εξωστρέφεια, γίνονται κοινές συμμετοχές σε Εκθέσεις και Διασυνοριακά προγράμματα καθώς και κοινές εμπορικές συνεργασίες μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

Καρδίτσα

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, για μια ακόμη χρονιά κερδοφόρα, παρά την οικονομική συγκυρία και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου 9μηνου του 2016.

Κέρκυρα

Τριάντα κρουαζιερόπλοια αναμένονται τον Νοέμβριο στο λιμάνι της Κέρκυρας. Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται στις 17 Δεκεμβρίου. Στους 700.000 οι επισκέπτες κρουαζιέρας για φέτος.

Κομοτηνή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση που διοργάνωσε η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης στο Μουσείο Οικουμένη στη Συδινή Ξάνθης. Όπως τόνισε, όμως, η πρόεδρος της Ακαδημία Παιδικής Τέχνης Λίτα Μαυρογένη μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, τα προβλήματα είναι πολλά και ελπίζουμε κάποια στιγμή να αποκτήσουμε δική μας στέγη, για να μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάζουν αυτόν το μοναδικό πλούτο της Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης.

Κοζάνη

Τη χρηματοδότηση της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης του νεόδμητου κτηρίου της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Μοιράσου το άρθρο: