Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Αιγαίο

Ευρωπαίοι και έλληνες, έχουν όλοι καθήκον να συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης στα νησιά για το προσφυγικό ζήτημα, είπε από τη Μυτιλήνη ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Χανιά

Την κλιμάκωση της δράσης της «Ανοικτής Πρωτοβουλίας ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης», με την πραγματοποίηση ανοιχτής μαζικής εκδήλωσης σε κεντρική αίθουσα της πόλης στις 30 Ιανουαρίου, αποφάσισε στη διάρκεια της συνεδρίασής του το ανοιχτό συντονιστικό.

Βόλος

Πάνω από 3.000 δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος περιμένουν να πάρουν τρόφιμα στον δήμο Βόλου, καθώς υπήρξε προσφυγή εταιρείας κατά του διαγωνισμού προμήθειάς τους.

Λάρισα

Για κιτρινισμό όσων υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο κάθονται, κάνει λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων. 50 από τους 90 προσληφθέντες απασχολούνται στη δομή που φιλοξενεί 500 άτομα, και οι υπόλοιποι στις κοινωνικές δομές του δήμου.

Καρδίτσα

Την παράταση των προθεσμιών πληρωμών των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, λόγω των πρωτοφανών δυσμενών καιρικών συνθηκών που επιδεινώνουν την ήδη επιβαρυμένη οικονομική δυσπραγία, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Κοζάνη

Με τη μετακίνηση στρατιωτικών γιατρών από άλλα νοσοκομεία αντιμετωπίζεται προσωρινά το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Κομοτηνή

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων στα γραφεία του ελεγκτικού συνεδρίου Ροδόπης.

Φλώρινα

Δωρεάν καυσόξυλα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες προσέφερε ο Δήμος Πρεσπών, με σκοπό να βοηθηθούν οι οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, που δεν τους επιτρέπουν να προμηθευτούν και ξύλα για τη θέρμανσή τους.

Καβάλα

Ζεστά υγιεινά σχολικά γεύματα προσφέρονται σε μαθητές του δήμου Καβάλας. Ήδη, το πρόγραμμα ξεκίνησε σε τρία σχολεία και θα επεκταθεί σταδιακά σε εννέα, και 1150 μαθητές.

Ηράκλειο

Οι μισές αίθουσες του αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο και διαμαρτύρεται για την απόλυση των συμβασιούχων που εργάζονταν εκεί.

Καλαμάτα

Αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της Τριφυλίας στο ενδεχόμενο περιβαλλοντικής αδειοδότησης λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία.

Τρίπολη

Με σύνθημα «Στηρίζω το νοσοκομείο Μολάων και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης Λακωνίας» θα πραγματοποιηθεί συναυλία σήμερα στις 7.30 σε κτήμα της περιοχής, με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών συγκροτημάτων.

Πύργος

Η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας, μήκους 132 χιλιομέτρων, με κόστος 600 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία σήμερα είναι ανενεργή, περιλαμβάνεται στις προτάσεις της ΕΡΓΟΣΕ για χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ.

Ζάκυνθος

Αυτή τη φορά, αν πλημμυρίσει η Ζάκυνθος θα είναι από τα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους, προειδοποίησε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του νομού, αναφέροντας δύο περιοχές όπου παρατηρήθηκαν σχετικά προβλήματα.

Κέρκυρα

Μείωση κατά 25% των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα καταγράφει η αστυνομία στον απολογισμό οδικής ασφάλειας στα νησιά του Ιονίου για το έτος 2016. Στις συνήθεις τροχαίες παραβάσεις, πρώτη είναι η παραβίαση των ορίων ταχύτητας, η απουσία προστατευτικού κράνους και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ρόδος

Γενικό Λύκειο ιδρύεται στο Ζηπάρι της Κω, μετά από τη δημοσίευση σε Φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού Παιδείας σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού.

Σάμος

Δράσεις αλληλεγγύης ανέλαβαν οι γυναίκες του συλλόγου Μυτιληνιών, προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την οικονομική κρίση.

Χίος

Σε διάλογο, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, καλεί τους θιγόμενους κατοίκους που προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία το σωματείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων».

Μοιράσου το άρθρο: