Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ηράκλειο

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει ο δείκτης γονιμότητας στη χώρα, ο οποίος βρίσκεται στο 1,33 από 2,11 που θα έπρεπε να είναι, όπως επισημάνθηκε χθες στην ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Χανιά

Τελικά, το μικρό άγριο ζώο, που πιάστηκε από βοσκό στα Λευκά Όρη, είναι ο αγριόγατος της Κρήτης ή, αλλιώς, ο θρυλικός «φουρόγατος». Χθες, του έγιναν μια σειρά από εξειδικευμένες μετρήσεις, υπό την καθοδήγηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, οι οποίες και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αγριόγατο.

Κέρκυρα

Σε 48ωρες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές ημερομηνίες της απεργίας.

Τρίκαλα

Ευρεία σύσκεψη εργατικών σωματείων και φορέων στα Τρίκαλα, σήμερα στις 7 το απόγευμα, για κοινή δράση ενάντια στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Φλώρινα

Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων το άρθρο 147, που αφορά την αναγκαστική απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων και της Ακρινής.

Πύργος

Εμπρησμό από πρόθεση δείχνουν τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά στη Νεμούτα, η οποία έκαψε μέχρι στιγμής 100 στρέμματα δασικής έκτασης.

Βόλος

Ευνοϊκά μέτρα για αποπληρωμή κατοικιών ΟΕΚ παρουσιάστηκαν από τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Μάριο Μουζάλα, σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. 1.000 οι ωφελούμενοι στη Μαγνησία.

Καρδίτσα

Καταστροφές προκάλεσαν άγνωστοι στο αντλητικό συγκρότημα της Μαγούλας, έργο που κατασκευάστηκε για τη διευθέτηση των νερών του ποταμού Παμίσου σε περίπτωση πλημμυρών, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ιωάννινα

Με έξι θεματικές συζητήσεις ξεκινά τη Δευτέρα στα Ιωάννινα το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο. Οι εργασίες θα κλείσουν την Τρίτη το βράδυ, με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Κοζάνη

Στη Δυτική Μακεδονία θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, μέλη της οποίας θα επισκεφθούν τον ενεργειακό άξονα της ΔΕΗ και την περιοχή των Πρεσπών και θα συμμετέχουν σε ειδική συνάντηση στην Κοζάνη για θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης.

Ζάκυνθος

Να πραγματοποιηθεί έλεγχος από μηχανικούς της πολεοδομίας, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν τα έργα που υλοποιούνται για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι σύμφωνα με τη μελέτη, ζητούν τα μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου «Ο Βραχιώνας».

Ρόδος

«Είναι κοινό όραμα η σύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, αλλά προϋπόθεση είναι η τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων και η συνέπεια στις παραγόμενες ποσότητες» επισήμανε από τη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Σέρρες

Μείωση της καλλιέργειας ρυζιού αποφάσισαν οι παραγωγοί της περιοχής Σερρών, λόγω των χαμηλών τιμών του προϊόντος.

Τρίπολη

Αίσιο τέλος είπε η περιπέτεια των τριών ορειβατών που χάθηκαν χθες στο Μαίναλο κατά τη διάρκεια ορειβασίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έστησε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη μεταφορά τους σε ασφαλές μονοπάτι χωρίς να διατρέξει κίνδυνο η ζωή τους.

Μοιράσου το άρθρο: