Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ρόδος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Ρόδου. Η δόνηση έγινε αισθητή στη Ρόδο, τη Σύμη και τα τουρκικά παράλια. Σεισμική δόνηση 3.3 βαθμών σημειώθηκε στην Κω στις 4.06 τα ξημερώματα, εστιακού βάθους δύο χιλιομέτρων.

Κοζάνη

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Κοζάνης, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 9 το πρωί, με πρωτοβουλία της Επιτροπής που συστήθηκε από συνδικάτα και σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Καλαμάτα

Τρεις δήμοι της Μεσσηνίας θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα για τη λειτουργία δεκατριών παράνομων χωματερών. Πρόκειται για τον Δήμο Μεσσήνης, τον Δήμο Τριφυλλίας και τον Δήμο Πύλου-Νέστορος. «Οι δήμοι της Μεσσηνίας καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο χωρίς να έχουν ουσιαστική ευθύνη για το ζήτημα», δήλωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.

Ιωάννινα

Δε μεταφέρει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Δήμος Πωγωνίου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αιγαίο

Την 105η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό γιορτάζει αύριο η Λέσβος με την καθιερωμένη παρέλαση. Ως συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση του αιτήματος αποσυμφόρησης των νησιών και των δομών από πρόσφυγες και μετανάστες, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη στηθεί «εξέδρα επισήμων», και να προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Σάμος

Κοινή επιστολή υπέγραψαν οι πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Λήμνου, για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Σκοπός, η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρουν στην επιστολή τους.

Ορεστιάδα

Με 15% λιγότερες πυρκαγιές και 75% λιγότερες καμένες εκτάσεις σε σχέση με πέρυσι, έκλεισε η αντιπυρική περίοδος στον Έβρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού.

Καβάλα

Λειτουργεί κανονικά το Δασικό Χωριό Παγγαίου, σε καθημερινή βάση, μετά την αποκατάσταση των φθορών που υπέστη από την εξάχρονη απραξία του.

Πύργος

Δώδεκα κρούσματα ιλαράς παρουσιάσθηκαν τον περασμένο μήνα στη Δυτική Ελλάδα -τα δέκα αφορούν την Αχαΐα και τα υπόλοιπα δύο την Ηλεία.

Ζάκυνθος

Το θέμα με την αναστάτωση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου ζητά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Αρμένης.

Λάρισα

Κλειστός για τρεις ημέρες βρεφονηπιακός σταθμός στον Τύρναβο όπου ανιχνεύτηκε ο ιός κοξάκι. Aπαιτείται μικροβιοκτονία του χώρου.

Πάτρα

«Εκπαιδεύουμε μαθητές και φοιτητές, κερδίζουμε σωστούς οδηγούς , υπεύθυνους πολίτες», είναι το μήνυμα της εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που ξεκινά σήμερα και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές, βιωματικές δράσεις σε σχολεία, αλλά και το ΤΕΙ Πάτρας.

Τρίκαλα

Έτοιμες είναι οι δύο πρώτες πιστοποιημένες παιδικές χαρές στα Τρίκαλα, με τον σχεδιασμό του Δήμου να περιλαμβάνει 35 συνολικά στην πόλη και την περιφέρεια.

Ηράκλειο

Η ανάγκη δημιουργίας τεχνικής υπηρεσίας υποστήριξης των ορεινών δήμων της Κρήτης που χάνουν ευρωπαϊκά κονδύλια, επισημάνθηκε στη συνάντηση η οποία έγινε στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Κρήτης.

Κέρκυρα

Πρώτα τα Ιόνια νησιά στις εισπράξει ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ τα Ιόνια είναι μαζί με την Κρήτη πρώτοι στις εισπράξεις ανά επισκέπτη.

Μοιράσου το άρθρο: