Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Λάρισα

Παραμένουν στους δρόμους οι αγρότες, σκληραίνοντας τη στάση τους, και επιμένοντας στο αίτημά τους για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών της κυβέρνησης. Αφήνουν, μάλιστα, ανοιχτό και το ενδεχόμενο καθόδου στην Αθήνα.

Βόλος

Συλλαλητήριο και συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα στον Βόλο αγρότες από το Πήλιο και το μπλόκο του Αερινού και παρέδωσαν υπόμνημα στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν 150 αγροτικά αυτοκίνητα από το Πήλιο, τέσσερα τρακτέρ από τον κόμβο του Αερινού και περίπου 200 αγρότες.

Τρίπολη

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην ορεινή Κορινθία από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Έπεσε η γέφυρα που ενώνει την ανατολική με τη δυτική πλευρά του Φενεού, από Μεσίνο προς αρχαίο Φενεό-Λίμνη Δόξα, και από τύχη δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Χανιά

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής του Σταλού στα Χανιά, στο σημείο της κατολίσθησης στην οδό Μαλινδρέτου. Εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα σπίτια τους απειλούνται με κατακρήμνιση. Συνεχίζονται οι γεωλογικές έρευνες και μελέτες προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ιωάννινα

Με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, τρεις βουλευτές του ΚΚΕ κάνουν λόγο για τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά Ιωαννίνων. Καταγγέλλουν ότι οι χώροι φιλοξενίας είναι ανεπαρκείς, λειτουργεί μόνο ένα πλυντήριο για 1.000 άτομα και -λόγω έλλειψης προσωπικού- δεν υπάρχει ασφάλεια για ανήλικα παιδιά και μόνες γυναίκες.

Σάμος

Με επείγουσα αναλυτική επιστολή, ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης ενημέρωσε τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια για την κατάσταση στη Σάμο, λόγω της συνεχιζόμενης προσφυγικής-μεταναστευτικής έντασης στο νησί.

Καβάλα

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου περνά σε λίγες ημέρες η μαρίνα του Λιμένα Θάσου, και ανοίγει ο δρόμος για ριζικές παρεμβάσεις ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Πάτρα

Εξιχνιάστηκε η κλοπή σε βάρος της ταχυδρομικής πράκτορα που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2017 στο Αίγιο. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει 23.500 ευρώ -χρήματα τα οποία προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων. Τα στοιχεία τους, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί.

Πύργος

Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Τρίκαλα

Η ανάπτυξη της νέας Σχολής Φυσικής Αγωγής και Διαιτολογίας με βάση το νέο χωροταξικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτέλεσε αντικείμενο χθεσινής σύσκεψης με τους Τρικαλινούς βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Μιχαλάκη, και τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Κοζάνη

Πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, για τη χρηματοδότηση Δράσεων Στήριξης Υπηρεσιών Τοπικών Ομάδων Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Φλώρινα

Στα σημαντικά έργα όπως η λειτουργία του μεθοριακού σταθμού στο Λαιμό Πρεσπών σε σύντομο χρονικό διάστημα και η λειτουργία του πολυϊατρείου στον Λευκώνα Πρεσπών αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, κατά τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Ρόδος

Οι τεχνικές προεργασίες για τη νέα προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Στρατή, και του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, με στόχο αυτή να υπογραφεί εντός του Μαρτίου -επιδίωξη του Δήμου είναι αυτό να γίνει ανήμερα τις επετείου της ενσωμάτωσης.

Ηράκλειο

Με μια λιτή τελετή στο κτίριο της Λότζια «σφραγίστηκε» η αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την πόλη Τσουκάριτσα, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του μητροπολιτικού δήμου Βελιγραδίου.

Μοιράσου το άρθρο: