Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ζάκυνθος

Την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, με παρέμβαση στον υπουργό Υγείας, ζητούν το ΚΚΕ και το Εργατικό Κέντρο του νησιού, καθώς και οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ζακύνθου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Κώστας Κόκλας και Αλεξάνδρα Μπαλού, αντίστοιχα.

Ορεστιάδα

Κλείνει στις 25 Ιανουαρίου το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σαμοθράκη -το μοναδικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο νησί- γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη. Για δραματική υποβάθμιση της οικονομικής λειτουργίας του νησιού με πολύ σοβαρές συνέπειες, κάνει λόγο ο δήμαρχος, Αθανάσιος Βίτσας, σε επιστολή που απέστειλε στην κεντρική Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και το γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ ζητά το θέμα να επανεξεταστεί άμεσα και να παραμείνει το κατάστημα ανοιχτό.

Λάρισα

«Άγιο είχαν» οι μαθητές από το Ναρθάκι, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στο σχολείο τους στα Φάρσαλα, σήμερα το πρωί, βγήκε από την πορεία του, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου. Οι μαθητές και ο οδηγός του λεωφορείου τρόμαξαν αλλά, ευτυχώς, κανείς δεν έπαθε τίποτα.

Κοζάνη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, κήρυξε τους δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλης.

Ιωάννινα

Επιδιόρθωση βλαβών και αποτίμηση ζημιών από τα αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας. Έμφαση σε δρόμους και δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού. Ξεκινά και η καταγραφή τυχόν ζημιών στον αγροτικό τομέα.

Τρίπολη

Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες στη Σκάλα Λακωνίας από σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες παραγωγών, η καταστροφή είναι «βιβλική», και στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα υπάρξει καν παραγωγή. Άμεση ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη στις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των ζημιών.

Κέρκυρα

Να ξανακάνουν άμεσα ένσταση καλεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους 500 περίπου ελαιοπαραγωγούς της Κέρκυρας οι οποίοι δε δικαιώθηκαν από την προηγούμενη διαδικασία.

Καρδίτσα

Την Τετάρτη, στον Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων συγκαλεί ευρεία σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και υλοποίηση της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων, τα τρακτέρ να ξαναβγούν στους δρόμους στις 28 Ιανουαρίου.

Καβάλα

Έγγραφη ενημέρωση για το φαινόμενο των συχνών διακοπών ηλεκτροδότησης, που προκαλεί προβλήματα και μεγάλο εκνευρισμό στους Καβαλιώτες, ζητά με επιστολή της η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα προς τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας.

Ηράκλειο

Επιπλέον 2.000 κυβικά νερού την ημέρα θα είναι στη διάθεση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ξεκινά στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης η διαδικασία της αντίστροφης όσμωσης. Αισιόδοξος για τη φετινή υδρευτική χρονιά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ρόδος

Για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες, πλέον των επτά διαμορφωμένων παραλιών, ο δήμος Ρόδου πέτυχε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ποσού 164.000 ευρώ για τη δημιουργία πέντε νέων σύγχρονων προσβάσεων -η οποία βρίσκεται σε φάση προέγκρισης δημοπράτησης.

Κομοτηνή

Τη δική του ιστοσελίδα δημιούργησε το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης. Η διεύθυνση είναι www.amearodopis.gr. Οι εξελίξεις, τα νέα και οι θέσεις του αναπηρικού κινήματος παρουσιάζονται στον νέο αυτό ιστοχώρο.

Μοιράσου το άρθρο: