Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ιωάννινα

Ξεκάθαρο «όχι» του δήμου Ζαγορίου για έρευνες και εξορύξεις πετρελαίων στην περιοχή. Σαφές «όχι» και για τις δημόσιες και τις ιδιωτικές εκτάσεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο φυσικός πλούτος και ο ολοένα αυξανόμενος τουρισμός.

Καβάλα

Την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη διακοπή των εργασιών στην παράκαμψη της Καβάλας για την κατασκευή διοδίων πέτυχε η Δημοτική Επιχείρηση «Δημωφέλεια» μέχρι να εκδικαστεί στις 22 Ιουνίου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αφού ο εργολάβος φαίνεται ότι προχώρησε σε εργασίες και σε χώρο του δήμου Καβάλας χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Λάρισα

Κρίσιμα είναι τα δυο πρώτα 24ωρα για τον 14χρονο μαθητή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Λάρισας μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του από χτύπημα κεραυνού που έπεσε στο γήπεδο την ώρα της προπόνησης της ομάδας του. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει και ο 21 ετών άντρας που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από σκάγια αεροβόλου όπλου στη Φαλάνη.

Πύργος

Λυόμενες κατοικίες θα δοθούν για τους εργάτες γης, ενώ εντός 15 ημερών θα έχουν αντικατασταθεί τα έγγραφά τους, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, που βρέθηκε στην Ηλεία.

Κομοτηνή

Εντατικοποίηση των ελέγχων από κλιμάκια τελωνειακών σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα που προμηθεύονται από τη γειτονική Βουλγαρία αγρότες λόγω του πολύ χαμηλού κόστους.

Κοζάνη

Το τελειωτικό χτύπημα στις δενδροκαλλιέργειες του Μεσοβούνου Εορδαίας έδωσε η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, με τους αγρότες να κάνουν λόγο για ολική καταστροφή, σε κεράσια, μήλα, αλλά και σιτηρά, καθώς οι καλλιέργειές τους πλήττονται από θεομηνία για δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου δώδεκα ημερών.

Τρίκαλα

Καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε Βασιλική, Κεφαλόβρυσο, Μεγάρχη, Μεγάλα Καλύβια, Ριζαριό και Λόγγο έπληξε η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε περιοχές του νομού Τρικάλων.

Τρίπολη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπροσώπων φορέων και κατοίκων θα γίνει το Σάββατο, στον Δήμο Μονεμβασίας, κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου και δικτύου υψηλής τάσης στην περιοχή.

Φλώρινα

Με θέμα, «Εξέλιξη κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Αναργύρων, συνέχιση κήρυξης ευρύτερης περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου.

Πάτρα

Ξεκινούν οι συναντήσεις με φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στη Δυτική Ελλάδα για τον σχεδιασμό της κοινωνικής προστασίας.

Ορεστιάδα

73 πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Ιουνίου σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Η επιλογή του Έβρου έγινε για «συμβολικούς εθνικούς λόγους», για την υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Βόλος

Μόνο στη Σκιάθο, οι μυδοκαλλιέργειες βοηθούν στην πυρασφάλεια του δάσους, αφού τα τελευταία εφτά χρόνια, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθετούν, ως μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς, στη δασική περιοχή Μαντράκι 37 «καλλωπισμένα» βαρέλια με νερό. Τα βαρέλια που ξεβράζουν τα χειμωνιάτικα κύματα στις βόρειες παραλίες συλλέγουν οι εθελοντές, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον.

Ρόδος

Ειδικό ιστότοπο στο διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν η αναδασωμένη εικόνα της κοιλάδας και εκπαιδευτικό υλικό, περιλαμβάνουν οι δράσεις της αναμόρφωσης του σπάνιου βιότοπου της Κοιλάδας των Πεταλούδων, που γίνεται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σέρρες

Εντός Ιουνίου η συγχώνευση των Συνεταιριστικών τραπεζών Σερρών-Πιερίας. Καλύφθηκαν κεφάλαια ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ηράκλειο

Ξεκινά σήμερα στη Χερσόνησο, και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, το 14ο Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής που διεξάγεται μετά από 18 χρόνια και πάλι στην Κρήτη, από την Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης.

Μοιράσου το άρθρο: