Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πύργος

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες νωρίς το απόγευμα την περιοχή της Βουπρασίας και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε υπαίθριες καλλιέργειες, κυρίως πατάτας και καρπουζιού.

Τρίκαλα

Δεύτερο «χτύπημα» σε καλλιέργειες του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων μέσα σε λίγες ημέρες, αφού, μετά την Κρήνη, νέα χαλαζόπτωση σημειώθηκε το Σάββατο στις τοπικές κοινότητες Κεραμιδίου και Ζάρκου.

Ηράκλειο

Παραδίδεται αύριο το μεσημέρι σε κυκλοφορία ο νότιος κλάδος από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Τα εγκαίνια του δρόμου θα κάνει ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Χανιά

Τρία άτομα -που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Γερμανοί στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά- συνελήφθησαν χθες. Οι Γερμανοί στρατιωτικοί κατέβασαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία και στη θέση της ανέβασαν μία γερμανική, στην περιοχή Σταυρός στο Ακρωτήρι. Οι τρεις άτδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό Μέγαρο για εξηγήσεις.

Κοζάνη

Xωριά και οικογένειες από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία που φιλοξένησαν κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής τα 1.000 και πλέον παιδιά από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης -και ορισμένα από την Αθήνα και τον Πειραιά- αναζητούν οι ερευνητές από το Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, για τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου με ανάλογο περιεχόμενο στην Ελλάδα.

Ορεστιάδα

Συνεδριάζει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η καλύτερη διαχείριση φυσικών πόρων και η γεωθερμία, η δημιουργία δημόσιων χώρων άθλησης των παιδιών χωρίς την ανάγκη εγγραφής σε συλλόγους και ομάδες, και η προστασία και φροντίδα των διατηρητέων κτιρίων από τον δήμο, με τον δήμο, για τον Δήμο.

Φλώρινα

Με τριάντα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου -και κυριότερο από αυτά το ψήφισμα για την ίδρυση τμήματος ψηφιακών τεχνών στη σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Τρίπολη

Ένα μοναδικό οξύκορφο γεφύρι ανακαλύφθηκε στη διαδρομή μεταξύ Στεμνίτσας και Μονής Αιμιαλών Αρκαδίας, από ειδικούς που καθάριζαν μονοπάτι στην περιοχή. Το γεφύρι είναι μοναδικό στο είδος του.

Ρόδος

Το «πράσινο φως» άναψε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου στο κείμενο της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη. Θα έχει διάρκεια δέκα ετών, και η χρηματοδότηση σε πρώτη φάση θα ανέρχεται στα 14.500.000, εκ των οποίων τα δέκα θα διατεθούν για την ολοκλήρωση των υπόγειων δικτύων.

Καβάλα

Αρκετά πιο νωρίς φέτος, από τις 20 Απριλίου, αλλάζουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή οδό της Καβάλας, η οποία τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες γίνεται πεζόδρομος για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών -απόφαση του Οργανισμού Λιμένα που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Καρδίτσα

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν στους αγώνες του 4ου Πλαστήριου Δρόμου, με τους 600 να προέρχονται από περιοχές εκτός Καρδίτσας.

Μοιράσου το άρθρο: