Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Κοζάνη

Σημειολογικό χαρακτήρα είχε η παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη σημερινή γενική συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού Κοζάνης, ο οποίος, με τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα, ανεξαρτητοποιείται από τον σημερινό δήμο Σερβίων-Βελβεντού και θα αποτελεί πλέον ανεξάρτητο δήμο.

Λάρισα

Απεργία πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι εργάτες γης στον Τύρναβο, οι οποίοι ζητούν να πληρώνονται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος. Πρόκειται για εργάτες αλβανικής κυρίως καταγωγής, οι οποίοι ζουν και δουλεύουν νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Χανιά

Η αποκατάσταση της καθίζησης στα Μεγάλα Χωράφια -που ταλαιπωρεί με καθυστέρηση όσους διέρχονται τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης- συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ζάκυνθος

Αυτή την εβδομάδα θα συνταχθεί από τον Δήμο Ζακύνθου, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, το έγγραφο το οποίο θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα αποσταλεί στο Λιμεναρχείο, για άρση απαγόρευσης πρόσβασης στην περιοχή του «Ναυαγίου» Ζακύνθου και το άνοιγμά του με βάση τη μελέτη του Ευθύμιου Λέκκα.

Τρίπολη

Για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια το τρένο και πάλι στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο. Αύριο, στις 11.30 το πρωί, από τον σιδηροδρομικό σταθμό Κιάτου μέχρι το Αίγιο θα γίνει δοκιμαστικό δρομολόγιο με ενδιάμεσες στάσεις.

Ρόδος

Σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών 40 επιχειρηματιών της Ρόδου, με κατασχέσεις εις χείρας πέντε τραπεζών, με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Ρόδου. Πρόκειται για το πρώτο «κύμα» κατασχέσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς άμεσα θα κινηθεί η διαδικασία για ακόμη 60.

Πύργος

Επιστημονική ημερίδα για τις καταχρήσεις στην εφηβεία και την εξάρτηση από το διαδίκτυο διοργανώνεται από τον Δήμο Ήλιδας την Πέμπτη.

Καβάλα

«Άνοιγμα» στην κοινωνία επιχειρούν οι γονείς ατόμων με αυτισμό οργανώνοντας την πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου συλλόγου τους αύριο το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας. Η δημιουργία συλλόγου άργησε, παραδέχονται οι ίδιοι. «Εκπαιδεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους για την κοινωνία, όμως και η κοινωνία πρέπει να εκπαιδευτεί στην κατανόησή τους», δηλώνουν.

Ιωάννινα

Τριάντα παραβάσεις παράνομης αλιείας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 είναι ο απολογισμός του Λιμεναρχείου Πρέβεζας στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου. Στο διάστημα αυτό διενεργήθηκαν συνολικά 100 έλεγχοι, οι οποίοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Τρίκαλα

Τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενόψει Πάσχα συγκεντρώνουν οι Εθελοντές Τρικάλων.

Ηράκλειο

Περισσότερα από 74.000 απομιμητικά προϊόντα βρέθηκαν σε αποθήκες στη Χερσόνησο και στο Ηράκλειο, ενώ συνελήφθη ένας 56χρονος.

Κέρκυρα

Tην ολοκλήρωση του έργου του Τουριστικού Καταφυγίου στην πόλη της Κέρκυρας, με προϋπολογισμό 9,7 εκατομμυρίων ευρώ, έργο που είχε μείνει ημιτελές, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Το έργο θα επιτρέψει σε ιστιοπλοϊκά και μεσαία τουριστικά σκάφη να προσεγγίζουν το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Ορεστιάδα

Στις 12 Μαΐου θα διεξαχθεί ο φετινός, 4ος διεθνής αγώνας δρόμου «Via Egnatia Run», που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων, από το Αρχαιολογικό Μνημείο «Χάνα» της Τραϊανούπολης μέχρι το Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη.

Φλώρινα

Τη «μαύρη» κωμωδία «Ιστορίες για Αγρίους» παρουσιάζει αύριο σε ειδική προβολή η Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

Κομοτηνή

Γιορτή 10 χρόνων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην Ξάνθη, από τις 16 έως τις 20 Απριλίου, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, με προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις και πάρτι.

Μοιράσου το άρθρο: