Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Δημοπρατείται σύντομα η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Τρικάλων, μετά από σχετική έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, με συνολικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ και συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΠΑΤΡΑ

Με ελεγχόμενες καταρρίξεις σε σημεία χιονοστιβάδας ολοκληρώνονται οι εργασίες στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων μία εβδομάδα μετά την αναστολή λειτουργίας του.

ΚΟΖΑΝΗ

Τροφή για τα θηράματα που διαβιούν στα καταφύγια και δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξασφαλίζουν ομάδες του Κυνηγετικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, οι οποίοι περιπολούν σε όλη την περιοχή για την αποτροπή λαθροκυνηγών.

ΡΟΔΟΠΗ

Ικανοποιητικοί είναι οι ρυθμοί της ανακύκλωσης στο Δήμο Κομοτηναίων, καθώς καταγράφεται αύξηση των ειδών σε όλες τις κατηγορίες της ανακύκλωσης: Γυαλιού 50 τόνοι, Χαρτονιού 75 τόνοι και Ηλεκτρικών συσκευών 12 τόνοι, την τελευταία διετία!

ΗΛΕΙΑ

Τιμήθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στην Αθήνα ο Ηλείος ήρωας αστυνομικός Βασίλης Μαρτζάκλης.

ΤΡΙΠΟΛΗ

62χρονος συνταξιούχος αστυνομικός προσπάθησε χθες να βάλει τέρμα στη ζωή του. Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε τον γιο του στο πόδι. Το περιστατικό έγινε στην Σκάλα Λακωνίας.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Η Ιρλανδική Κυβέρνηση βράβευσε δυο ερευνητές. Ο ένας εξ΄ αυτών είναι ο Βιοτεχνολόγος Κωνσταντίνος Γκρίτζαλης από το Ναύπλιο. Η έρευνα είχε ως αντικείμενο την Υδρόβια ρύπανση και τις επιπτώσεις ρύπων στο οικοσύστημα γλυκού νερού. Το βραβείο συνοδεύεται από ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να συνεχίσει την έρευνά του.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Απεργιακών κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εκπαιδευτικούς και σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά-Ιθάκη, με συγκεντρώσεις σήμερα των τοπικών συνδικαλιστικών οργάνων και σημαντικά ποσοστά συμμετοχής και με κοινό αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τις «προσλήψεις» των αναπληρωτών.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Κάλεσμα προς τους μαθητές της Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου, απευθύνουν τα 15μελη μαθητικά συμβούλια του 1ου, 2ου, 3ου Γενικού Λυκείου και του Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλώρινας.

ΡΟΔΟΣ

ΚΟΙΝΣΕΠ υγείας με το όνομα “Υγεία για όλους ο Αττάβυρος”. ίδρυσαν κάτοικοι του Εμπονα με σκοπό την ασφαλή και ισόνομη πρόσβαση στην υγεία των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σημαντική αύξηση λειτουργίας νέων επιχειρήσεων και στην Άρτα το 2018. Στο Επιμελητήριο Άρτας την περασμένη χρονιά άνοιξαν 120 νέες επιχειρήσεις τετραπλάσιες από αυτές που έβαλαν λουκέτο.

Μοιράσου το άρθρο: