Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ηράκλειο

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκαν σήμερα στις Αρχάνες και στον Κρούστα Αγίου Νικολάου οι τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου που τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Χανιά

Καθίζηση παρουσίασε ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης στο ύψος της διασταύρωσης για Μεγάλα Χωράφια, στο ρεύμα προς Χανιά. Το πρόβλημα οφείλεται κυρίως σε ανθρωπογενή παρέμβαση, αφού, σε μικρή απόσταση, «ασυνείδητοι» πέταξαν μπάζα μέχρι την απέναντι πλευρά του δρόμου, προκαλώντας διάβρωση και υποχώρηση του οδοστρώματος.

Κέρκυρα

Νέα αναστάτωση στη νότια Κέρκυρα, από κατοίκους της περιοχής που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ -κάτι που αποτελούσε κύριο αίτημά τους.

Λάρισα

Πανικός προκλήθηκε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, όταν σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι στην αίθουσα του Πταισματοδικείου. Έντονες αντιδράσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο -που επανειλημμένα έχει επισημάνει τα προβλήματα στο κτίριο.

Πύργος

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα κλείσει η μονάδα στην Αμαλιάδα έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, ενώ, σε συνέντευξή του, ζήτησε να προχωρήσει η κατασκευή της νέας πτέρυγας.

Καβάλα

Καταδίκη του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος γιατρού του Νοσοκομείου, από συγγενείς ασθενούς που απεβίωσε αιφνιδίως.

Ορεστιάδα

Εικοσαήμερο δράσεων από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου προς ενημέρωση και κοινωνική ευαισθητοποίηση μαθητών, δασκάλων και γονέων, ως συμβολή στην προσπάθεια εξάλειψης του σχολικού εκφοβισμού διοργανώνει στη Δημοτική βιβλιοθήκη το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αλεξανδρούπολης.

Τρίκαλα

Θέματα ισότητας των φύλων και αιτήματα του Δήμου Τρικκαίων για τον Δημοτικό Διαμεσολαβητή και τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών για ενεργειακά έργα τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης με τη δημοτική αρχή κατά τη χθεσινή επίσκεψη της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Ρόδος

Μελέτη για την ίδρυση νέου αεροδρομίου στη θέση «Παλιόνησος» στην Κάλυμνο εκπονεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Γαλουζής, είπε στην ΕΡΤ Ρόδου πως οι κάτοικοι ζητούν νέο αεροδρόμιο επειδή το σημερινό επηρεάζεται από τους ανέμους 6-7 μποφόρ και οι ματαιώσεις πτήσεων είναι συνεχείς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι εγκλωβισμένοι.

Κοζάνη

Πανελλήνια αναγνώριση του έργου που επιτελείται στη Δυτική Μακεδονία σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων αποτελεί το βραβείο με το οποίο τιμήθηκε η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ στο πλαίσιο των «Ελληνικών Πράσινων Βραβείων». Μετά από ένα έτος λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων επιτεύχθηκε ο στόχος της ευρωπαϊκής Οδηγίας αναφορικά με την εκτροπή του βιοαποδομήσιμου κλάσματος των απορριμμάτων από την ταφή.

Φλώρινα

Εργαστήρια-σεμινάρια εκπαίδευσης για την υποβολή φακέλων στο κτηματολόγιο διοργανώνει την Πέμπτη ο Γεωπονικός Σύλλογος Φλώρινας.

Τρίπολη

Με εντυπωσιακές προτάσεις και εργασίες που εκτίθενται στον 2ο όροφο του επιμελητηρίου Κορινθίας, και με περισσότερους από 140 φοιτητές από 14 μεσογειακές χώρες να δίνουν το «παρών», ξεκίνησαν οι εργασίες του φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στην Κόρινθο.

Ιωάννινα

Συνάντηση γνωριμίας στις Βρυξέλλες, με σκοπό να αναδείξουν την κοινή ιστορία τους και να προχωρήσουν στη διαδικασία της αδελφοποίησης, πραγματοποιούν από κοινού την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Λίντιτσε Τσεχίας και Κομμένο Άρτας.

Μοιράσου το άρθρο: